Tracking Point a creat pușca de vânătoare inteligentă

TrackingPoint - arme de foc ghidate de mare precizie

 

La CES 2013 (Consumer Electronics Show) ce anul acesta s-a derulat la Las Vegas, SUA, compania Tracking Point a prezentat publicului noile atracții din domeniul armelor de vânătoare, numite PGF-uri, sau Precision Guided Firearms (Arme de foc ghidate de mare precizie – n.a.). Compania a expus trei arme de vânătoare high-tech personalizate, dintre care un Winchester Magnum 300, cu calibru de 22 inch, și o Lapua Magnum 338, cu calibru de 27 inch, toate puștile fiind dotate cu lunete computerizate din seria PGF.

 

PGF-urile personalizate au un mecanism al trăgaciului modificat și greutate variabilă, lunetă digitală computerizată și mecanism de încărcare manual. Un buton plasat lângă trăgaci permite folosirea PGF-ului, dar este nevoie ca ținta să fie marcată prin lunetă cu ajutorul laserului. Luneta va analiza distanța până la țintă, temperatura ambientală și umiditatea, vechimea țevii și alți parametri.

TrackingPoint, arma inteligentă se poate conecta la iPhone sau iPad

Vânătorul are control total asupra armei. Când trăgaciul este atins și acționat puțin, luneta trece de la culoarea albastră la roșie, iar dacă tragaciul este ținut încordat mai mult timp, marcați ținta, iar când aceasta este fixată pe raza laser, arma se descarcă. Tracking Points confirmă faptul că arma nu trage singură.

 

PGF permite utilizarea iPad-ului și iPhone-ului pe post de dispozitive de marcare a țintei și are încorporat un minuscul server Wi-Fi, se livrează cu o aplicație iOS ce se conectează la lunetă prin rețeaua Wi-Fi. Prețul de 17.000 dolari este mai mult decât acceptabil pentru o așa pușcă de vânătoare, iar vânătorii vor fi, cu siguranță, mulțumiți de calitatea ei.

TrackingPoint - ambalajul complet al armei inteligente


Posturi similare: