Google a lansat laptopul Chromebook Pixel

Google a anunțat recent finalizarea unuia dintre cele mai populare proiecte ale sale: Chromebook, în urma căruia a ieșit pe piață Chromebook Pixel. Din perspectiva componentelor hardware, Chromebook Pixel este ca atunci când ai lua puternica Retina Display de la un model nou MacBook Pro și l-ai încorpora într-un aparat Apple MacBook Air subțire și ușor.

 

Google Chromebook Pixel

Google a creat linia de produse Chromebook ca și alternativă de laptop rapidă și accesibilă. Desigur, nu are instalate aplicații Windows sau Mac, dar mulțumită aplicațiilor Google Web furnizate prin serviciul cloud Google Drive, prin Gmail și Google Maps, compania din Montain View, Calfornia, a asigurat aparatului tot ceea ce marea majoritate a utilizatorilor își doresc la un laptop: viteză mare de accesare a paginilor web și preț redus al serviciilor.

 

Spre deosebire de versiunile anterioare Chromebook, modelul Pixel a fost conceput de Google să fie „cel mai bun laptop existent, dedicat special acelor utilizatori care au optat în întregime pentru serviciul cloud”, potrivit blog-ului companiei.

 

Google Touchscreen Laptop

Google Chromebook Pixel are ecran de 12,85 inch, cu un display cu rezoluția de 2560 x 1700, cu 239 pixeli per inch, sau ppi. Prin comparație, ultimul model Apple MacBook Pro are ecranul de 13 inch, display Retina cu rezoluția de 2560 x 1600 cu 227 ppi. Laptopul Pixel măsoară 298 x 225 x 16 mm și câtărește în jur de 1,5 kilograme, fiind cu puțin mai ușor decât Apple MacBook Pro de 13 inch cu display Retina, care cântărește cam 1,6 kilograme. Chromebook Pixel este totuși mai greu decât Apple MacBook Air, care cântărește numai cu puțin peste 1 kilogram.

 

ChromeBook Pixel este dotat cu o cameră HD de 720 pixeli orientată înainte, două porturi USB 2.0, un port MiniDisplay și un card reader SD/MMC. Chromebook Pixel are în configurație procesor dual-core i5, de 1,8 GHz și un chip integrat Intel HD Graphics 4000. Computerul beneficiază de un hard disk SSD de 32 GB (64 GB la modelul LTE mai scump), ca și de memorie RAM de 4 GB și de un terra, prin soluțiile de stocare ale serviciului cloud Google Drive pentru o perioadă de trei ani.

 

În plus, dacă optați pentru Chromebook Pixel mai beneficiați, în afara posibilității de stocare de un terra de pe Google Drive, și de 12 sesiuni de internet GoGo Inflight, ca și de 100 MB gratuit pe lună timp de doi ani pe Verzion Wireless (dacă alegeți modelul LTE). Google vinde Chromebook Pixel cu hard disk de 32 GB și conexiune Wi-Fi pentru 1.299 dolari, iar versiunea Wi-Fi echipată cu LTE, cu hard disk SSD de 64 GB, pentru 1.449 dolari. Computerul se găsește în toate magazinele Best Buy și se poate achiziționa și prin magazinul propriu al companiei, Google Play Store.

Chromebook Pixel -tastatura


Posturi similare: