Castelul El Masr de lângă Geneva este de vânzare

Castelul  El Masr este situat în Cologny, unul dintre cele opt orașe situate în vecinătatea orașului elvețian Geneva și este înconjurat de fantastica panoramă a munților Alpi. Geneva este unul dintre cele mai importante centre economice ale Europei, iar castelul El Masr poate fi locul perfect pentru depășirea acestor vremuri turbulente din punct de vedere financiar.

 

Castelul „El Nasr”

Proprietatea a fost cumpărată în secolul 18 de către Jean-Paul Demierre. Fiul său, Ami Demierre, a construit la intrarea pe proprietate un turn, care acum este acoperit de iederă. În 1880, Charles Floods, bogatul scoțian care s-a înavuțit în Egipt, a cumpărat proprietatea. În perioada în care el a fost proprietarul imobilului, castelul a trecut printr-o etapă de renovare în urma căreia a primit aspectul actual – de castel pe jumătate gotic, jumătate oriental. A denumit noua sa proprietate de lux, în mod previzibil, El Masr, ceea ce se traduce cu Egiptean.

Terasa de pe acoperișul castelului El Nasr

Renovat ulterior în stilul britanic neo-elisateban proprietatea deține opt dormitoare, șapte băi și o terasă de acoperiș, în timp ce candelabrele sunt din sticlă de Murano iar fântâna din marmură și statuetele din grădină sunt de origine venețiană. De la exteriorul său caracteristic, cu crenelurile sale semețe, până la obiectele de artă rafinată din interiorul său, castelul El Masr are majoritatea ingredientelor unui refugiu de vis în Alpi. Prețul este accesibil, desigur, numai la cerere.

Sufrageria cu candelabre de Murano


Posturi similare: