Un inel Bulgari rar cu diamant albastru va fi vândut de Bonhams

Un inel extrem de rar montat cu diamant albastru va fi vândut de Casa de Licitații „Bonhams” pe 24 aprilie, la Londra, în cadrul licitației numite Fine Jewellery Sale. Valoarea estimativă a bijuteriei depășește 1 milion de lire sterline. Inelul „Trombino” este un produs marca Bulgari, un bijutier de origine italiană cu renume mondial, și a fost fabricat prin 1965. Piesa lui de rezistență este diamantul de culoare albastru intens, unul dintre cele mai rare diamante de pe planetă.

 

Inelul Bulgari cu diamant albastru

Diamantele cu culori intense, ca acest diamant albastru, sunt excepțional de rare, motiv pentru care inelul în sine este unicat în lume. Acesta combină două caracteristici urmărite cu precădere de colecționarii de bijuterii: forma cushion în care este tăiat diamantul de culoare albastru intens și greutatea de 5,30 carate, un loc special ocupându-l și monturile neobișnuite de laturile est-vest ale inelului, cu diamante tăiate briliant și dreptunghiulare.

 

„Diamantele albastre, în special cele care depășesc 5 carate, sunt extrem de rare pe piață”, spune Jean Ghika, director al Departamentului de Bijuterii al Bonhams pentru Marea Britanie și Europa. „În anii ’60 – ’70 Bulgari a fost cunoscută pentru monturile sale fanteziste și pentru utilizarea diamantelor colorate, câștigându-și, astfel, prestigiul de cea mai inovatoare și elegantă casă de bijuterii a vremii. Acest inel simbolizează „epoca de aur” a simplității elegante,  și suntem onorați să scoatem la vânzare o piatră prețioasă atât de unică”, a mai spus el.

 

În 2010, Casa de Licitații „Christie’s” a vândut un diamant albastru de 10,95 carate la suma de 15,7 milioane de dolari, adică la prețul de 1,4 milioane de dolari per carat, depășind recordul mondial la prețul achitat per carat pentru un diamant albastru. Toți ochii vor fi ațintiți asupra acestui diamant, pentru a urmări dacă va face senzație printre ofertanți.

Inelul „Trombino”, Bulgari

Bonhams a vândut ultima dată un diamant albastru în septembrie 2011 la preț dublu decât cel estimat, pentru 1,9 milioane de lire sterline. Inelul Bulgari cu diamant albastru are prețul estimativ stabilit la 1 – 1,5 milioane de lire sterline, însă datorită interesului fără precedent pentru diamantele colorate, va înregistra cu siguranță un nou record, ceea ce se va deduce în vânzare record pentru Bonhams.


Posturi similare: