Camus Cuveé 5.150 – Cognac aniversar de 150 de ani

Pentru a sărbători împlinirea a 150 de ani de existență ca și companie independentă, proprietate de familie, Camus a lansat Cognac Cuveé 5.150. Camus este cel mai mare producător independent de cognac, cu vânzări în 2012 ce depășesc 198 de milioane de dolari. Totodată, este și cel mai tânăr producător multinațional și al cincilea producător de băuturi rafinate din vin, fiindcă primele patru poziții sunt ocupate de conglomerate. Cu această ocazie specială, Camus pornește în turneu internațional pentru a-și prezenta sortimentele de băuturi.

 

De altfel, Camus nu a intrat pe piața americană până în 2010 (piețele cele mai mari ale companiei se află în Asia și Europa de Est), când Cyril Camus a organizat o cină privată pentru 30 de persoane la Casa Cognacului în cartierul SoHo din New York.

 

Cognac aniversar Camus Cuvee 5.150

Restaurantul amintit este admnistrat de celebrul bucătar-șef Scott Conant, iar acesta a pregătit o masă somptuoasă care a avut o tentă puternică de cognac Camus, începând cu aperitivul, continuând cu cele 150 de cocktailuri speciale și încheind cu cafeaua de după cină.

 

Camus Cuveé 5.150 este menit să aniverseze munca dedicată a cinci generații de oameni întreprinzători care au adus Camus în poziția în care se află azi. Astfel, cifra 5 este laitmotivul rețetei cognacului aniversar. Cinci soiuri de vinuri din cinci regiuni renumite pentru sortimentele lor de viță-de-vie potrivite pentru distilarea cognacului (Grande Champagne, Petite Champagne, Fin Bois, Bon Bois și Borderies Cognacs) au fost amestecate pentru a produce băutura picantă și parfumată care este ambalată într-o sticlă Baccarat Crystal încântătoare, cu aspect neregulat. O sticlă de cognac Camus aniversar va costa 13.500 dolari.

 

Cyril, care reprezintă a cincea generație din familia sa care conduce afacerea susține că la vremea aceea a fost o mișcare curajoasă din partea stră-stră-bunicului său să înființeze propria companie în locul creșterii strugurilor  destinați producătorilor de cognac deja existenți. El spune că aceeași atitudine a dus la păstrarea independenței companiei și păstrarea afacerii în familie.

Cognac aniversar Camus - ambalaj de prezentare

Cognacul aniversar Camus Cuvee 5.150 a fost produs în ediție limitată de 1.492 de sticle, numerotate individual. Împreună cu primele 150 de sticle se vor livra sticluțe de 100 ml, numerotate individual, ce vor conține mostre luate de maistrul pivnicer chiar înainte de umplerea sticlelor. Aceste mostre sunt păstrate în mod uzual în rezerva de cognacuri a familiei Camus.

 

Camus va aniversa 150 de ani de existență în multe alte destinați din jurul lumii. Pentru aceste ocazii speciale, Camus va prezenta și cocktailuri speciale, precum Camus Cognac 150 Year Special Coctail a cărui rețetă o veți găsi mai jos:

 

  • 30 ml de Camus VSOP Elegance
  • 8 ml de sirop de trestie de zahăr
  • 3 picături de lichior violet
  • 30 ml de șampanie, sau vin spumant
  • 1 cireașă Maraschino


Posturi similare:

  • Nici un post similar!