Headset-ul Canon MREAL Mixed Reality costă 125.000 dolari

Realitatea virtuală își face loc încet-încet în viața de zi cu zi a consumatorilor. Canon, cunoscut mai ales ca producător de top de aparate de fotografiat și de filmat, este pionier al realității mixte cu noul său display MREAL ce se fixează pe cap. Canon aplică vasta sa cunoștință din domeniul lentilelor și opticii pentru crearea unui sistem display inovator ce combină lumea reală cu grafica computerizată, prin care obiecte existente în jurul utilizatorului pot fi prinse și manipulate într-un mediu digital.

 

Headset-ul Canon MREAL Mixed Reality

La modul concret, trebuie să fixați headset-ul pe frunte și să trageți pe mâini un fel de mănuși sau dispozitive de control, după care display-ul fixat pe cap va afișa vizual elemente de dincolo de realitate, dintr-un nivel superior acesteia. Câteodată, veți putea interacționa cu acest nivel superior, câteodată nu.

 

Elementul cheie al configurației headset-ului este Canon HMD (head-mounted display, sau display-ul fixat pe cap – n.a.), care funcționează în conexiune cu numeroși senzori optici și magnetici, ca și cu markeri vizuali, senzori care participă la crearea mediului de realitate mixtă.

Canon MREAL costă 125.000 dolari

Display-ul HMD pune în funcțiune cele două camere situate în fața fiecărui ochi a utilizatorului ce înregistrează secvențe video și iau fotografii pe care le transferă în baza de date a unui computer legat de el. Acesta combină elementele vizuale din lumea reală cu elemente vizuale generate de computer, și le difuzează pe monitoarele din fața ochilor, cu ajutorul display-lui HMD.

 

Unitatea va intra în combinație cu o platformă aflată deocamdată în testări, numită Platforma MR, care va permite companiilor să creeze imagini ale unei realități mixate care vor fi redate pe display-uri HMD.

 

Headset-ul lansat pe 1 martie, însă, din nefericire, nu este destinat pieței de larg consum, având în vedere prețul de achiziție stabilit la 125.000 dolari și o taxă anuală de întreținere de 25.000 de dolari. Prin urmare, dacă doriți să experimentați senzații tari din realitatea virtuală, mulțumită prețului exorbitant, acestea vor rămâne probabil numai niște visuri. Deocamdată!

Headset MREAL


Posturi similare:

  • Nici un post similar!