Apple pregătește în 2013 lansarea lui iWatch: iWatch mai important decât succesorul lui iPhone 5?

 

Marea majoritate a fanilor Apple sunt concentrați asupra lansării următorului iPhone, a noului model iPad, ignorând oarecum setul TV la care a făcut referire co-fondatorul Steve Jobs chiar înainte de deces. În timp ce consumatorii și companiile producătoare își doresc ecrane cât mai mari, poate unul mic, ce se fixează pe încheietura mâinii va avea cel mai mare impact în 2013.

 

Recent, Nick Bilton, un gazetar de la New York Times, a relatat că Apple „experimentează un dispozitiv asemănător ceasului de mână fabricat din sticlă curbată”, citând surse familiare cu experimentele companiei. „Un asemenea ceas va opera pe o platformă iOS dezvoltată chiar de Apple, susțineau două surse, și include o tehnologie mult avansată față de cea a competiției de pliere și modelare a sticlei”, afirma Bilton.

 

Conceptul iWatch, mai important decât iPhone și iPad

Companiile explorează de mult timp posibilitatea producerii unor ceasuri cu tehnologii avansate, tehno-centrice, însă consumatorii și producătorii și-au dat seama de adevăratul potențial al acestui segment de piață numai după debutul din aprilie anul trecut a ceasului Pebble E-Paper. Acesta funcționează asociat cu un iPhone sau smarthphone cu Android via Bluetooth, este adaptabil tuturor cerințelor utilizatorilor, care pot copia modele noi de ecran pentru ceas, aplicații sport și fitness, pentru a urmări consumul de energie în timp real, de exemplu, își pot întocmi liste personalizate de melodii, percep notificări programate pe calendarul propriu, pot efectua apeluri telefonice, scrie mesaje și chiar naviga pe Facebook sau Twitter direct de pe minusculul ecran al ceasului. Pebble are un succes enorm și a demonstrat interesul clar al consumatorilor de a avea posibilitatea să acceseze pe încheietura mâinii informațiile primite pe mobil, în același mod în care Dick Tracy și James Bond își puteau folosi ceasurile pe post de computer sau radio cu două canale.

 

iWatch - Apple

Ceasul Apple va semăna probabil cu ceasul Pebble, dar se crede că va avea ceva în plus. Se pare că acesta va fi dotat cu chip Intel și ecran OLED de 1.5 inch. Dacă, totuși, se renunță la tehnologia OLED, Apple are capacitatea de a dota ceasul inteligent cu un display touch on, dezvoltat de Innolux Corp., un furnizor al Apple, sau ar putea folosi tehnologia IGZO implementată de Sharp.

 

În altă ordine de idei, renumita sticlă Gorilla Glass utilizată la iPhone și multe alte modele de telefoane inteligente, a fost perfecționată într-o sticlă mai subțire și mai flexibilă, numită Willow Glass, o sticlă incasabilă ce se poate îndoi fără efort. Mulțumită acesteia, vor fi dezvoltate aplicații cu dimensiuni reduse, ușoare și cu costuri de producție eficiente, printre care ecranele slim din zilele noastre și suprafețele inteligente ale viitorului. De asemenea, vor suporta filtre de culoare pentru ecranele OLED și LCD ale unor aparate portabile ca telefoane mobile, tablete, notebook-uri. Viitorul aparține noii sticle pliabile ultra-subțiri – Willow Glass.

Apple iWatch ??


Posturi similare: