Colecția de chitare Eric Clapton în ediție limitată se va vinde prin licitație

Cine nu l-a auzit și admirat pe Eric Clapton, unul dintre cei mai talentați chitariști, cântăreț și cantautor din lume, care a influențat cu stilul său inconfundabil mulți muzicieni din întreaga lume! Aveți acum șansa unică să intrați în posesia unei chitare folosite de celebrul Eric Clapton și poate melodiile voastre vor fi mai armonioase, interpretate pe unul din instrumentele lui.

Colecția de chitare Eric Clapton în ediție limitată

Guitar Center, un detailist de instrumente muzicale din State, beneficiind de parteneriatul și colaborarea artistului, prezintă publicului Colecția Eric Clapton în cadrul unei expoziții situate la sediul firmei din Manhattan. Colecția în ediție limitată este alcătuită din cinci chitare semnate de Eric Clapton ce vor fi vândute exclusiv în America de Nord prin licitație, într-o locație ce o va stabili Guitar Center, și online, data pentru începerea licitațiilor fiind stabilită pentru 21 martie 2013.

 

Printre chitările din colecția Eric Clapton se găsesc și replici ale unor modele rare, precum Fender „Brownie” Tribute Stratocaster, Gibson Harrison-Clapton „Lucy” Les Paul și modelele Eric Clapton Signature Martin 000-28 și 000-45, ca și chitara Eric Clapton „Crossroads” de la Ernie Ball.

 

Chitara „Eric Clapton Brownie Tribute Stratocaster”

Eric Clapton „Brownie” Tribute Stratocaster

Dragostea lui Clapton pentru chitările Stratocaster au început odată cu admirația pentru unul dintre pionierii rockului anilor ’50, Buddy Holly. Melodiile înregistrate de el erau foarte plăcute urechii. Abia în 1967 a reușit Clapton să cumpere primul său Fender Stratocaster, un instrument second-hand descoperit la Sound City în Londra. Cunoscut mai bine ca „Layla Stratocaster”, instrumentul bicolor cu gât din arțar a cărui fotografie apare pe coperta primului album solo al lui Clapton, poreclit „Brownie”, datează din 1956. „Brownie” a fost vândută la prima licitație a lui Clapton din iunie 1999, însă specialiștii de la Fender Custom Shop au început în vara anului trecut să creeze o replică a chitarei folosind originalul ca referință. Fiecare detaliu, indiferent cât de mic, este reprezentat cu acuratețe, și în interior și la exterior, inlusiv urma de țigară de pe gâtul ei și cutia de rezonanță marca „Derek and the Dominos”. Replica redă fără efort sunetul originalului cu ajutorul unui amplificator EC Vibro Champ. „Brownie” se va produce în ediția limitată de 100 de exemplare, dintre care 50 vor fi destinate pieței americane, 50 ofertanților din întreaga lume. Are prețul de pornire stabilit la 14.900 dolari.

Chitara Eric Clapton Crossroads Signature

Eric Clapton “Crossroads” Signature Guitars

Ediția limitată de chitare Martin Eric Clapton „Crossroads” Signature Guitars este formată din trei dintre cele mai căutate și mai rafinate instrumente Martin din câte s-au produs vreodată. Au fost produse manual după specificațiile lui Eric Clapton de către C.F. Martin Custom Shop. Aceste minunate chitări au faimoasa cutie de rezonanță 14-fret 000 concepută în 1934 și au gravate cu perle cuvântul „Crossroads” pe capul lor. De asemenea, poartă semnăturile lui Eric Clapton și Chris Martin și au certitificate de autenticitate. Construite din cele mai rare și mai fine esențe de lemn, chitările sunt disponibile în trei versiuni: 000-28EC din santal de Madagascar, 000-45EC din santal de Madagascar și 000-45EC din santal brazilian. Cele două modele 000-45EC sunt diponibile și la comandă, primele livrări fiind programate pe martie / aprilie 2013. Prețurile recomandate de producător pentru Martin 000-28EC “Crossroads” Madagascar Rosewood este de 5.999 dolari, pentru 000-45EC “Crossroads” Madagascar Rosewood este de 12.999 dolari și al modelului 000-45EC “Crossroads” Brazilian Rosewood este de 49.999 dolari.

Chitara „Gibson Harrison Clapton Lucy Les Paul”

Gibson Harrison-Clapton „Lucy” Les Paul

Proprietate adorată a lui George Harrison, această chitară Gibson Les Paul din 1957, refinisată de Gibson în 1967 în roșu vișiniu, a fost meticulos măsurată și inspectată de Gibson Custom anul trecut când a fost construită o replică a instrumentului. Cutia din mahon, remarcabil de ușoară, și gâtul neobișnuit de subțire fac din această replică un excelent instrument Les Paul. Mulțumită colaborării cu George Harrison și Eric Clapton, această chitară istorică va fi produsă în ediție limitată de 100 de exemplare, care vor fi disponibile exclusiv prin Guitar Center în martie – aprilie 2013. În aceeași perioadă va avea loc și Festivalul „Eric Clapton Crossroads Guitar” 2013. Prețul recomandat de producător pentru modelul Gibson Harrison Clapton Les Paul este de 14.999 dolari.


Posturi similare: