Lalelele de 33,6 milioane dolari ale lui Jeff Koons, la Wynn Las Vegas

Misteriosul ofertant prin telefon, care a plătit 33,6 milioane de dolari pentru sculpturile numite „Lalele” ale lui Jeff Koons – un buchet uriaș multicolor din oțel și crom – a fost nimeni altcineva decât de Stephen A. Wynn, un megacolecționar și mogul al cazinourilor din capitala jocurilor de noroc. Prețul achitat pentru sculpturi a stabilit un nou record de vânzare pentru artist.

 

Un buchet de flori răsucite, turnat din oțel și lustruit până când reflectă lumina exact ca o oglindă, placată într-un spectru de culori vii, va ilumina holul circular al sălii de spectacole  Wynn Theater, de la Wynn Las Vegas.

 

„Lalelele” lui Jeff Koons expuse în holul Wynn Theater, Las Vegas

„Lalele” sunt reprezentări sculpturale realizate de Koon în cinci versiuni unice, creațiile fiind unele dintre cele mai mari și mai complexe opere de artă, ce par a beneficia de imponderabilitatea materiei, și care în mod paradoxal, sunt extrem de grele, fiind vorba de peste 3 tone de oțel sculptat.

 

„Mulți oameni cred că Jeff Koons este unul dintre cei mai importanți pictori și sculptori în viață”, a declarat Steve Wynn. „Sunt fericit că sunt unul dintre acei oameni și în mod particular încântat că pot să împart cu oaspeții mei această minunată creație, care acum binecuvântează intersecția dintre Wynn și Encore. Dacă le veți vedea, veți fi încântați, cu siguranță”, a mai adăugat el.

„Lalele”, de Jeff Koons - o excepțională operă de artă

Este posibil ca operele de artă să treacă și pe la noua stațiune a lui Wynn din Cotai Strip, Macao, a cărei inaugurare este programată pe începutul lui 2016. Până atunci, tulipele din oțel vor trece pe rând pe la toate cazinourile lui Wynn din Las Vegas.

 

Jeff Koons este unul dintre cei mai celebri artiști din întreaga lume și care se reinventează mereu pe el însuși. Este cunoscut ca mare admirator al kitsch-ului american, precum cățelușii uriași din flori sau statuile cu iepurași din oțel inoxidabil. „Lalelele” sale au fost vândute în noiembrie anul trecut pentru suma de 33.682.500 dolari de Casa de Licitații „Christie’s” New York, transformându-l pe Koons în cel mai scump artist în viață.


Posturi similare: