Sosul Marinara cu trufe albe a lui Dave’s Gourmet, cel mai scump sos pentru paste din lume

Dave’s Gourmet celebrează anul acesta 20 de ani de existență prin prezentarea la festivalul NASFT Winter Fancy Food Show 2013 a celui mai scump sos pentru paste din lume. Un borcan de sos Marinara cu trufe albe preparat în mod tradițional în bucătăria proprie a lui Dave’s Gourmet va costa nu mai puțin de 1.000 dolari.

 

Sosul pentru paste, ce conține roșii coapte în vin, trufe albe și fulgi din aur comestibil, este ambalat într-o cutie antique din lemn asamblată manual, cu sigla companiei gravată pe ea. Sosul se prepara într-o cantitate foarte redusă, iar de la efectuarea comenzii până la livrarea fiecărui borcan în parte este nevoie de aproximativ șase săptămâni.

 

Sos Marinara cu trufe albe

„Sosul Marinara cu trufe albe este amuzant și se potrivește perfect cu următoarea etapă a misiunii noastre, aceea de a  concepe, prepara și dezvolta produse inovatoare de calitate premium”, a declarat Dave Hirschkop, fondatorul și directorul executiv al companiei Dave’s Gourmet.

 

Dave’s Gourmet este rezultatul experienței acumulat de Dave în calitate de proprietar și manager al unui restaurant mic numit „Burrito Madness”, situat în apropierea Universității din Maryland. Noaptea târziu, mulți clienți obișnuiți ai localului erau de obicei, ori beți, ori enervanți. Dave a descoperit că dacă musafirii turmentați consumă sos super-iute, ori pleacă aproape imediat, ori devin extrem de tăcuți. De aici și concluzia logică: cu cât sosul era mai iute, cu atât clienții băuți părăseau localul mai repede. Astfel, Dave a pornit într-o misiune proprie, aceea de a crea cel mai iute sos din univers. Rezultatul misiunii sale s-a concretizat cu Sosul Insanity, ce a deținut până recent titlul de cel mai iute sos din lume.

 

Sosul Insanity a fost lansat în premieră prin 1993 și a fost unul dintre primele sosuri ce au fost preparate direct din extract de capsaicină, un component activ a ardeilor chili, foarte iritant, ce dă senzația că „arde” dacă intră în contact cu orice țesut. Aceste caracteristici ale sosului Insanity i-au permis să fie cel mai iute sos al acelor ani. De altfel, a fost singurul sos iute căruia i-a fost refuzată participarea la festivalul National Fiery Foods Show, pe motiv că este prea iute. Insanity a măsurat 180.000 de unități Scoville, în comparație cu cele 2.500-5.000 de unități ale Sosului Tabasco.

 

Sos pentru paste din dovleac Butternut Squash

Dave’s Gourmet a câștigat premiile pentru cel bun sos pentru paste doi ani la rând cu unicul Sos pentru paste din dovleac Butternut Squash și inegalabilul Sos Masala Marinara pentru paste, o garnitură delicioasă și inovatoare pentru preparatele din paste, orez, găină, porc, oaie, vegetariene și marine, ce combină minunatele arome ale clasicului sos Marinara din bucătăriile vestice cu condimente (masala – n.a.) specifice sudului Asiei, ca lime-ul și nuca de cocos.

 

Dave’s Gourmet va organiza cu prilejul aniversării a 20 de ani numeroase evenimente și concursuri online pentru a-i premia pe cei mai loiali și mai longevivi fani ai săi. „Aceste evenimente simbolizează angajamentul nostru pentru inovație, distracție și dezvoltare în beneficiul consumatorului, și suntem cu adevărat recunoscători partenerilor și clienților noștri pentru tot suportul acordat în ultimii 20 de ani”, a mai afirmat Hirschkop.

Sos Masala Marinara pentru paste


Posturi similare:

  • Nici un post similar!