Heritage Auctions – record de vânzări în 2012, cu un total de 860 milioane dolari

Casa de licitații „Heritage Auctions” a încheiat anul 2012 cu vânzări de 860 milioane de dolari, cel mai bun an de la înființarea ei. Creșteri spectaculoase s-au înregistrat în special la secțiunile „Coins, Comics and Comic Art” și „Historical Americana and Western art”, la care anul trecut s-au triplat vânzările.

 

„Heritage atrage mai mult ca niciodată noi cumpărători la mai multe categorii de obiecte”, spunea Steva Ivy, co-președinte și CEO a casei de licitații. „Atât colecționarii, cât și proprietarii de consignații pot folosi serviciile noastre cu cea mai mare încredere, transparență și accesibilitate”, a completat el.

 

„Crow Country”, de Howard Terpning

Secțiunea „Design District Annex” a avut vânzări mai bune cu 20% în 2012, licitațiile de artă aducând la buget peste 45,5 milioane dolari. 2012 a fost pentru această secțiune cel mai profitabil an din toate timpurile.

 

Vânzările de artă western s-au triplat în 2012, Heritage păstrându-și poziția de lider la această categorie, cu vânzări de circa 10,4 milioane dolari. Obiectele de artă decorativă antică au depăşit la vânzări suma de 7,27 milioane de dolari, înregistrând o creștere de 32%, licitațiile acestei secțiuni fiind dominată de cea mai completă colecție deținută de o persoană privată – colecția Lalique –, aceasta fiind adjudecată ea singură pentru suma de 1,6 milioane dolari.

 

Jumate de dismă din 1792

Departamentul de reviste de benzi desenate și artă de divertisment a înregistrat consecutiv al patrulea an de creștere a vânzărilor, cu peste 37 milioane dolari. E-licitațiile săptămânale pentru reviste au depășit 7,4 milioane dolari la vânzări, ceea ce este un record în sine pentru licitațiile pe internet, cu o creștere de 17% față de anul trecut.

 

Licitațiile pe secțiunea „Vintage Comics & Comic Art Signature” au atins 27,98 milioane dolari, dar au fost dominate de vânzarea copertei revistei „The Amazing Spider-Man” nr. 328, coperta realizată de Todd McFarlane și care și-a găsit un proprietar nou pentru 657.250 dolari. O altă vânzare remarcabilă a fost prima și singura  pagină de comics-uri „Calvin and Hobbes Sunday” vândută vreodată prin licitație, care a adus suma de 204.150 dolari.

 

„US Coins” rămâne sufletul licitațiilor Heritage, cu vânzări record de 218,68 milioane dolari, înregistrând o creștere de 40%. De asemenea, Heritage a rămas pe primul loc în ce privește vânzările de obiecte de sport de coleție, vânzările ridicându-se la peste 20 milioane dolari.

„The Amazing Spider-Man”


Posturi similare: