Câștigă de Valentine’s Day un colier de excepție

UPDATE: Perioada de înscriere s-a sfârşit, câştigătorul va fi anunţat prin mesaj, sau e-mail, în funcţie de modul în care s-a înscris. După ce am luat legătura cu persoana respectivă, numele câştigătorului va fi afişat în cadrul acestui articol.

 Câştigătoarea este Tataran Anuca. Felicitări!

În tradiția occidentală, 14 februarie s-a impus sub numele de Ziua Îndrăgostiților, și a reprezentat dintotdeauna prilejul oportun pentru tinerii de toate vârstele de a-și mărturisi sentimentele, oferindu-și reciproc cadouri, și pentru a petrece câteva clipe romantice în compania partenerului. Desigur, bijuteriile se află în topul cadourilor achiziționate de Sfântul Valentin, iar bijutierii și designerii de pe tot globul dedică colecții întregi acestei zile speciale.

 

Bunăoară, Bina Goenka a prezentat recent colecția proprie de bijuterii inspirate din cultura tradițională indiană, ce sunt potrivite pentru toate ocaziile. Însă acesta nu este un caz singular. Un alt designer talentat care a fost prezentat în exclusivitate de class.ro publicului său, în articolul „«Design-ul îmi face viața completă», Albert Kinga – interviu cu o tânără creatoare de modă”, va oferi un cadou exclusivist cititorilor noștri cu ocazia zilei de Valentine’s Day.

 

Albert Kinga - colier cu perle

Este vorba despre un colier cu piesa centrală alcătuită dintr-o perlă uriașă, ornamentată de jur-împrejur cu cristale Swarovski, mărgele japoneze la bază și cu un închizător din argint 925. Colierul a fost conceput și prelucrat manual, „cu mult suflet și cu mult drag”, de tânara designer Albert Kinga.

 

Swarovski este numele unei mărci de lux a unei game complete de produse de cristale din sticlă cu tăietură de mare precizie. Cristalul Swarovski s-a născut în 1892, când Daniel Swarovski a inventat o mașină automată de tăiere. Pentru a crea un cristal care permite refracția luminii în curcubeu, Swarovski își acoperă cristalele cu substanțe metalice speciale. Aurora Borealis/„AB” este una din cele mai cunoscute și dă cristalului un aspect neted. Alte învelișuri utilizate sunt Cristal Transmission, Vulcano, Aurum, Dorado etc.

 

Perlele sunt de secole o sursă nesecată de fascinație și sunt considerate cele mai feminine și fermecătoare pietre prețioase, singurele create de un organism viu. Emană o căldură și o strălucire aparte, neîntâlnită la alte pietre prețioase.

Colierul va fi oferit prin tragere la sorti

Mărgelele japoneze fac parte din familia mărgelelor de nisip și se găsesc sub diverse forme și dimensiuni. Cele mai perfecte mărgele de nisip sunt create în Japonia și Cehia. Cele create în Japonia poartă și denumirea de Mărgele Toho și sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea lor superioară. În engleză, Toho înseamnă „Comoara engleză”, așadar este un adevărat privilegiu să aveți astfel de podoabe la gât.

 

Argintul pur nu poate fi utilizat la fabricarea bijuteriilor fiindcă este extrem de maleabil și se deformează ușor. Pentru a crește rezistența metalului, bijutierii au aliat argintul cu alte metale, aliaje cu ajutorul cărora se produc bijuterii foarte rezistente la zgârieturi și lovituri. Una dintre aceste combinații este argintul 925, un amestec obținut prin adăugarea unei cantități nesemnificative de cupru în argint.

 

Cadoul va fi oferit prin tragere la sorți, care va avea loc în intervalul 8 – 11 februarie. La concurs, care se va desfășura în perioada 25 ianuarie – 8 februarie, vor participa cititorii care au dat like paginii noastre pe facebook sau se înscriu pentru newsletter. Mai multe șanse de câștig vor avea aceia care optează pentru ambele variante. Rezultatul tragerii la sorți va fi publicat în preajma zilei de 12 februarie.

Colier original, realizat cu multă dragoste


Posturi similare: