Apple va adopta noi tehnologii digitale pentru ecranul lui iPhone 6

Apple dorește să aplice o tehnologie cu totul nouă a panoului tactil al noii generații de iPhone, care probabil se va numi iPhone 6. Într-o relatare a publicației „The China Times” se specifică că „Apple intenționează să schimbe tehnica panoului digital la noile generații de telefoane mobile”, menționând un panou „digital pe ecran” care este un concept al Innolux Corp., unul dintre mulții furnizori de componente hardware ai Apple.

 

„Datorită interferenței unor probleme a panoului tactil build-in și sensibilitatea crescută a acestuia din construcția lui Apple iPhone 5, Apple inteționează să folosească alte tehnologii digitale la telefoanele mobile din generațiile viitoare”, susține The China Time, care mai explică și faptul că panoul „digital pe ecran” este și mai subțire, și mai rezistent. În comparație cu conceptele tradiționala digitale, noul panou digital are grosimea de numai 0,5 mm „și poate folosi caracteristica multi-touch, cu toate beneficiile acesteia, la capacitate maximă de 10 puncte”.

 

iPhone 6 va folosi noi tehnologii digitale

Se pare că Innolux a primit acordul companiei Sharp pentru a utiliza tehnologia IGZO la modelele 3G și 5G, ceea ce indică faptul că Innolux intenționează să joace un rol mai important în furnizarea de piese pentru Apple. De asemenea, este posibil ca panourile „digitale pe ecran” ale Innolux să fie utilizate alături de tehnologia de afișare IGZO, ceea ce presupune că într-adevăr Apple caută soluții tehnologice mai performante decât cele utilizate la iPhone 5, adică decât ecranul în celule.

 

iPhone 5 este primul model iPhone care este dotat cu tehnologie „în celule”, în comparație cu ecranele „pe celule” folosite la toate modelele iPhone lansate anterior. Comparându-le între ele, tehnologiei „în celule”, spre deosebire de cea „pe celule”, i-a fost îndepărtat pur și simplu un strat situat între ecranul multi-tactil și display-ul LCD, asigurând astfel un ecran mai subțire, mai puternic și mai sensibil la atingere, și mai puțin sensibil la schimbările din mediul înconjurător.

iPhone 6 - design elegant cu performanțe excelente

Cel puțin pe hârtie, tehnologia „în celule” i-a dat o corecție tehnologiei „pe celule”, fiind din punct de vedere tehnic mai avansată, însă aparențele înșală. Se pare că Apple nu este mulțumită de sensibilitatea ridicată a ecranului multi-touch din cauza multor sezizări primite de la clienții care s-au plâns de faptul că acesta nu recunoaște atingerile diagonale rapide, deci nu răspunde la comenzi. Deși acest dezavantaj nu afectează foarte mulți utilizatori, cele mai multe aplicații nu răspund la comenzile tactile diagonale, dar unele jocuri precum Fruit Ninja folosesc des comenzile pe diagonală.

 

Indiferent ce tehnologie va folosi de acum încolo Apple, „în celule” sau „pe celule”, cert este că tehnologia IGZO patentată de Sharp va fi folosită la toate aparatele iOS din generațiile viitoare, inclusiv la iPhone și iPad. Ba chiar mai mult, Apple a investit recent 2,3 miliarde de dolari în „producerea de unelte și lucrări de manufactură pentru producerea de echipamente și infrastructură”. Ce o fi însemnând asta, nimeni nu știe cu exactitate, însă se spune că banii au fost folosiți pentru amortizarea datoriilor companiei Sharp, care a avut probleme financiare majore în 2012. Sharp a jucat toate cărțile pe tehnologia IGZO, deci este posibil că Apple a salvat Sharp de la popriri și poate chiar de la faliment prin investiția sa în ecranele modelelor generațiilor viitoare.

 

Ecranele cu tehnologia IGZO nu sunt numai subțiri și rezistente, ci pot chiar să utilizeze densități de pixeli mult mai mari decât ecranele cu Retina Display, brevetate de Apple, care din punct de vedere vizual sunt uimitor de performante ele însele. Ecranele IGZO pot utiliza densități de peste 330 ppi; pentru o comparare rapidă, noul iPad 4 utilizează numai 264 ppi.

 

Noile modele iPhone și iPad ale Apple vor ieși pe piață pe la mijlocul anului 2013. În ultimul trimestru al anului 2012, Apple a vândut 26,9 milioane de iPhone-uri și 14 milioane de iPad-uri în întreaga lume.

Apple iPhone și iPad


Posturi similare: