Tastatura flexibilă Qii se poate folosi pe orice suprafață

Poate și se pare o glumă sau o iluzie optică, însă o mână de inventatori creativi au conceput Qii, o tastatură flexibilă extraordinar de subțire ce se poate rula într-o carcasă portabilă pe care poți să iei cu tine oriunde dorești și să o utilizezi pe orice suprafață. Tastatura se livrează împreună cu o aplicație specială și se conectează la aparatele inteligente cu ajutorul Bluetooth-ului. Tastatura QWERTY are o fațetă structurată foarte clar, pentru dactilografieri ușoare, și un strat de protecție anti-amprentă ce poate fi curățat foarte ușor, cu săpun și apă. În plus, carcasa în sine funcționează exact ca un touchpad, folosit la laptopuri.

 

Tastatura flexibilă Qii

Echipa din spatele tastaturii pliabile a muncit câțiva ani la conceperea tehnicii de utilizare a senzorilor digitali programabili pe un nano-material pe bază de carbon ce conduce electricitatea. În urma muncii asidue de cercetare, a rezultat un film transparent ce se poate programa foarte ușor să detecteze, și forța, și poziția degetului care acționează butoanele. Rezistența și flexibilitatea tastaturii Qii sunt extrem de bune, deci puteți chiar arunca apă pe ea, sau îi puteți aplica lovituri de ciocan, și tot o să funcționeze.

Poți lua cu tine și folosi tastatura oriunde vrei tu

Designerii speră că senzorii ultra-subțiri fără fir vor fi primii dintre o sumedenie de alte produse ce vor folosi această tehnologie. Piesele electrice ale Qii sunt fixate în plastic maleabil, deocamdată, dar în modelele viitoare, componente electronice similare se vor putea fixa pe o suprafață cu scală mult mai mică și aproape pe orice material, chiar și pe hârtie.

 

Înainte de a declara încheiat proiectul în întregime, creatorii lui Qii trebuie să încaseze 1.850.000 dolari pentru a putea continua testările și îmbunătăți designul. Puteți deja comanda tastatura specială în culoarea favorită, la prețul de numai 120 dolari/bucată, însă livrările se vor efectua în octombrie 2013.

Tastatura Qii se poate utiliza pe orice suprafață


Posturi similare: