Microsoft va lansa Surface Pro probabil la sfârșitul lunii ianuarie

Tableta Surface Pro

Este cunoscut de câtva timp faptul că tableta Surface Pro concepută de Microsoft va fi lansată în luna în curs, însă compania din Redmond, Washington, nu a dezvăluit publicului data exactă a evenimentului, lăsând, astfel, loc speculațiilor. Se vorbește că tableta, ce va opera cu Windows 8, va fi prezentată oficial publicului la CES 2013. Zvonul a a fost dezmințit zilele astea, când mai multe surse au confirmat că lansarea va avea loc la sfârșitul lunii.

CNET relatează că angajații mai multor magazine de prezentare Microsoft au afirmat că așteaptă sosirea tabletelor Surface Pro în punctele de vânzare pe sfârșitul lui ianuarie. În mod special, în una din reprezentanțe s-a auzit vestea că aparatul va ajunge pe rafturi exact pe 26 ianuarie, la exact trei luni de la lansarea lui Surface pentru Windows RT, din octombrie 2012.

 

Anul trecut, Windows a comentat astfel viitoarele lansări ale tabletelor: „Surface pentru Windows RT va fi lansat în general cu sistemul de operare Windows 8, iar modelul Windows 8 Pro va fi disponibil cu circa 90 de zile mai târziu.” Așa se face că data exactă a lansării este un permanent subiect de discuție printre amatorii de gadgeturi, din moment ce Microsoft nu a comunicat-o încă oficial, însă o altă zi care este menționată în discuții e 29 ianuarie.

 

Softpedia citează câteva surse apropiate companiei din Redmond care susțin că Surface Pro va fi prezentat pe 29 ianuarie și lansat pe piață pe 30. Nicio altă sursă nu a mai indicat o altă dată de lansare.

 

 

Surface Pro va fi echipată cu procesor Intel Ivy Bridge, un ecran ClearType 16:9 cu rezoluția de 1.920 x 1.080 și Mini DisplayPort, printre alte componente hardware. De asemenea, va opera cu Windows 8 Pro, ceea ce presupune că va avea instalată versiunea completă a celui mai nou sistem de operare a Microsoft. Compania a anunțat că tableta va fi diposnibilă în două versiuni: una standalone de  899 dolari, de 64 GB, și o ediție de 999 dolari, cu 126 GB.

 

De altfel, versiunea Pro a Microsoft este cu ceva mai valoroasă decât versiunea predecesoară, fiindcă va avea mai multe funcții PC. Cu o suprafață de memorare sporită și funcțiile complete ale lui Windows 8, Surface Pro poate fi o soluție atractivă pentru companiile private și oamenii de afaceri. În plus, se pare că la acest model va fi utilizat în premieră un multi-touch, recent patentat de Microsoft, tocmai la timp pentru Surface Pro, sistem cunoscut sub denumirea de e-Pen.

 

Vânzările lui Surface pentru Windows RT au avut un start destul de oscilant, însă numai în timp vom afla dacă Surface Pro se va dovedi mai apreciat pe piața de tablete, deși se știe că va avea performanțe mai bune decât Surface. Printre persoanele publice cunoscute și la noi și care adoră modelul Surface Pro chiar înainte să îl poată testa, este renumita Oprah Winfrey, care și-a făcut publică admirația pentru tabletă pe Twitter. Totuși, textul a fost publicat pe site-ul de socializare de pe dispozitivul propriu iPad.

 

 

 


Posturi similare: