Omega Speedmaster Apollo XVII – ediție limitată aniversară

Ceasul de mână Omega Speedmaster

Apollo 17 a fost ultima misiune a programului de aselenizare a SUA și a fost a șasea în care oamenii au aterizat pe Lună. A fost lansată pe 7 decembrie 1972 cu un echipaj de 3 membri, inclusiv comandantul Eugene Cernan, care a fost ultima persoană ce a lăsat urme de pași pe suprafața Lunii. Pentru a aniversa al 40-lea an de la evenimentul istoric, Omega a lansat un ceas de mână special în ediție limitată – Omega Speedmaster Moonwatch Apollo XVII Anniversary – așa cum a procedat și la aniversarea a 40 de ani a lui Apollo 11, în 2009, și la aniversarea de 35 de ani a misiunii Apollo Soyuz, în 2010.

 

Ecranul acestui model este din argint pur, gravat manual cu figurinele misiunii Apollo XVII: un bărbat, vulturul și steagul american, sistemul nostru solar și o parte a Lunii, fiind aproape identic cu modelul aniversar de anii trecuți, ceasul Omega Apollo XV. Ambele ecrane și suporții de brățară sunt protejate cu un strat de cristale de safir rezistent la zgârieturi.

 

Printre alte caracteristici ale acestui excepțional ceas de mână enumerăm carcasa cu lățimea de 42 mm, cu ambele fețe lustruite și finisate cu cea mai mare atenție, dotată cu un tahimetru de culoare neagră pe marginea ei. Mecanismul folosit la acest model este Omega 1861, manual, același mecanism utilizat la primul model  Speedmaster numit „Moonwatch”. Carcasa este reizstentă la apă până la adâncimea de 50 de metri, iar brățara este din oțel inoxidabil.

 

Omega Speedmaster Moonwatch Apollo XVII - ediție limitată

Pe spatele carcasei este gravată emblema brandului – un cal de mare – și inscripția „The Last Man On The Moon”, referindu-se la locul ocupat de Cernan în istoria explorării cosmosului. Alături de aceasta mai sunt gravate „December 14, 1972”, data de referință a misiunii, „Apollo XVII”, „40th Anniversary”, „Limited Edition”, alături de numărul de serie al ceasului, de la „0001” la „1972”.

Inscripțiile de pe spatele ceasului aniversar


Posturi similare: