Poșetă Hermès cu diamante vândută cu 122.500 dolari la o licitație în Dallas

Poșeta cu diamante creată de Mouawad, numită „1001 de nopți” a fost certificată oficial de Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cea mai scumpă poșetă din lume creată de o firmă de design, valoarea acesteia fiind de 3,8 milioane de dolari. Este secondată de poșeta Hermès Birkin creată de designerul de origine japoneză Ginza Tanaka, care a fost vândută la prețul de 1,9 milioane dolari. Un alt model ce aparține tot casei de creație Hermès, Diamond Birkin, a fost vândută la licitația organizată de Casa de Licitații „Heritage” cu suma de 122.500 dolari, plasându-se, astfel, pe locul 5 din top cinci al celor mai scumpe poșete din lume. Licitația cu pricină a avut loc pe 4 decembrie, la Dallas.

 

Pe locul 3 în topul amintit mau sus se află un model creat de Casa de Modă „Chanel”, numită „Diamond Forever”, a cărei valoare este de 261.000 dolari, iar pe locul al 4-lea se situează o poșetă creată de designerul Lana Marks, numită „Cleopatra”, estimată la 250.000 dolari.

 

Hermes - Poșeta neagră cu diamante albe de 18 carate

O uimitoare poșetă de 35 de centimetri Diamond Birkin este confecționată din piele neagră lucitoare poroasă de crocodil, cu clemele ornamentate cu aur alb de 18 carate. Fiind adjudecată la prețul 122.500 dolari, s-a dovedit a fi principala atracție a licitației Heritage din 4 decembrie, ce a înregistrat încasări de peste 3,2 milioane de dolari pentru cele 942 de articole scoase la vânzare, printre care și cea mai cuprinzătoare colecție de poșete marca Hermès.

 

Alte modele notabile:

 

Poșetă Birkin de culoare violetă strălucitoare, extrem de rară, de 30 de cm, din piele poroasă de crocodil, a fost vândută la 74.500 de dolari. Interiorul acestui model a fost finisat cu piele de capră de culoare violetă și conține două buzunare, dintre care unul cu fermoar. Închizătorul, clemele și celelalte elemente metalice sunt confecționate din paladiu.

Hermes - Poșetă rarisimă violet din piele de crocodil

Poșeta Nilo Birkin, de 30 cm în culoarea havanelor mate, confecționată din piele de crocodil de Nil și finisată cu elemente metalice din paladiu, a costat 65.500 dolari. Interiorul este căptușit cu piele de capră cu aceeași culoare ca exteriorul și conține două buzunare, dintre care unul cu fermoar. Această poșetă era într-o condiție excelentă, de parcă nu a fost folosită niciodată, și avea incă plastic protector pe elementele metalice. A fost vândută în cutia originală, cu un lacăt, cheiță și cu un ornament din aceeași piele de crocodil în formă de clopoțel.

 

Hermes - Poșetă în culoarea țigărilor de foi

Poșeta HAC Birkin, extrem de rară, de 40 de cm, din piele de crocodil în culoarea ametistului mat, este una dintre cele mai căutate modele de poșete Birkins din lume, a fost cumpărată la prețul de 62.500 de dolari. Elementele metalice, confecționate din paladiu, erau încă protejate cu plasticul original. Prin culoarea sa deosebită, de ametist, acest model este unic în lume. Interiorul este căptușit cu piele de capră în aceeași nuanță ca exteriorul.

Hermes - Poșetă rarisimă de culoarea ametistului, din piele de crocodil

Poșeta Sellier Kelly, confecționată din piele de caiman, lucioasă, de culoare roșie, a valorat 62.500 de dolari la licitația amintită. Poșetele confecționate din piele de caiman, o specie de crocodil cu arie de răspândire în America Centrală și de Sud, sunt deosebite față de celelalte poșete din piele de crocodil din colecție. Interiorul a fost finisat cu piele de capră de culoare roșie și are un buzunar cu fermoar și două buzunare cu refilet. Elementele de feronerie sunt confecționate din aur. Gentuța a fost vândută cu o curea pentru umăr, lacăt, cheiță, ornametul din piele în formă de clopoțel și sac antipraf.

Hermes - Poșetă roșie din piele de caiman


Posturi similare: