Tableta QOOQ Kitchen lansată în SUA

Compania franceză Unowhy, producător de aparate digitale, a anunțat recent lansarea pe piața americană a ceea ce numesc ei „La tablette QOOQ”, prima tabletă cu ecran digital interactivă concepută special pentru bucătari. Acest dispozitiv va încânta, atât pe aceia care deja sunt obișnuiți să deretice prin bucătăria, cât și pe novici. Cu proxima ocazie când nu reușiți să vă decideți ce preparate să gătiți, amintiți-vă că QOOQ vă poate ajuta în luarea deciziei.

 

Tableta QOOQ are peste 1.200 rețete culinare memorate și o interfață foarte ordonată în care veți descoperi feluri de mâncare ordonate în funcție de sezon, de tipul mâncării, ingrediente și tematică. Dispozitivul de 10 inch conține informații hazlii despre fiecare produs, despre utilizarea lor cea mai frecventă și sfaturi utile referitoare la ce să urmăriți atunci când le cumpărați din piață. De asemenea, puteți selecta din meniu, cu un simplu click, tipul rețetei pe care o doriți: fără gluten, mâncăruri vegetariene etc., care să se potrivească unor cerințe specifice. Fiecare rețetă are afișat timpul aproximativ pentru gătirea ei, nivelul de dificultate, numărul de calorii, valoarea nutrițională și costul estimativ.

 

Tableta digitală interactivă QOOQ

Aparatul conține un catalog cu peste 4.000 de rețete exclusive recomandate de peste 100 dintre cei mai apreciați maiștri bucătari din Europa. De asemenea, mai dispune de un ghid interactiv care ajută chiar și începătorii să creeze aperitive delicioase, mese cu mai multe feluri de mâncare și deserturi fabuloase, cu ajutorul unor înregistrări video în format HD, fotografiilor și textelor redactate pe înțelesul tuturor. Spre deosebire de tabletele IT, QOOQ este conceput să reziste la stropi de apă și ulei, nu alunecă din mână, nu se uzează și nu poate fi dezmembrat în urma utilizării în bucătărie.

 

Utilizatorii au ocazia unică de a-și aprofunda telentele de bucătari cu tableta QOOQ și să-și facă viața mai ușoară în bucătărie, cu ajutorul a numeroși maiștri bucătari din Europa, dintre care amintim câțiva bucătari-șefi renumiți din Franța:

 

  • Emmanuel Renaut, de la restaurantul „Le Flocon de Sel” din Megeve, Franța, cu trei stele Michelin
  • Francois Adamski, câștigător a prestigioaselor Bocuse d’Or și Meilleur Ouvrier de France, de la restaurantul „Le Gabriel” din Bordeaux, cu o stea Michelin
  • Rouguy Dia, de la restaurantul „Le 144” din Paris
  • Amandine Chaignot, bucătar-șef la „Le Raphael”  din Paris, Franța, posesor al unei stele Michelin
  • Guillaume Gomez, cel mai tânăr câștigător al Meilleur Ouvrier de France, de la „Le Palais de l’Elysee”, rezidența oficială a președintelui Franței
  • Nicolas Sale, de la restaurantul „La Table du Kilimandjaro” din Courchevel, Franța, cu o stea Michelin
  • Thomas Boullaut, de la restaurantul „L’Arome” din Paris, cu o stea Michelin
  • Mikael Feval, de la restaurantul „Antoine” din Paris, cu o stea Michelin
  • William Lamagnere, patiser-șef la restaurantul „La Closerie des Lilas” din Paris și fost patiser-șef al restaurantului „Laduree”.

 

QOOQ poate fi utilizată și cu mâinile murdare

Tableta permite personalizarea meniului, memorarea rețelor preferate ale utilizatorilor și share pentru prieteni, poate crea meniuri săptămânale și liste de cumpărături, precum și ajustarea automată a cantităților de ingrediente de utilizat la rețetele dorite. În plus, poate accesa internetul, are ferestre web pentru navigare, acces la email și rețele de socializare ca Facebook și Twitter, are playere video și MP3, radio online, aplicație meteo și capacitatea de a stoca albume de fotografii digitale.

 

Baza de rețete de bază poate fi completată anual la prețul de 99 de dolari, iar prețul de achiziție stabilit pentru tableta QOOQ în SUA este de 399 dolari, adică mai puțin decât o rezervare la unele restaurante.


Posturi similare: