O vestă gypsy purtată de Jimi Hendrix a făcut senzație la o licitație Heritage Auctions

O excelentă vestă a lui Jimi Hendrix în stil gypsy, proprietate a legendarului solist și una dintre obiectele vestimentare preferate de el, oferită cadou avocatului și bunului său prieten, Stevens Weiss, a fost evaluată la suma de 15.000 de dolari și s-a aflat în centrul atenției licitației „Entertainment & Music Memorabilia Signature Auction” organizată de Heritage Auctions, pe 14 decembrie.

 

Vesta Jimi Hendrix

Vesta din catifea grea de culoare maronie și brocartul din mătase, cu două modele în formă de cârlig și închizători în formă de inel, cu câteva buzunare și numeroase aplice ornamentale în oglindă, alături de cusătura decorativă detaliată a fost purtată de Hendrix în 1969 (și mai mult ca sigur și înainte).

 

„Weiss s-a aflat în Londra pentru concertele lui Hendrix de la Albert Hall”, a spus Garry Shrum din partea Casei de Licitații Heritage Auctions. „La un moment dat, aflat în culise alături de Hendrix între două spectacole, i-a spus cât de mult îi place vesta. Hendrix a dezbrăcat-o imediat și i-a oferit-o cadou”, a mai adăugat Shrum.

Elvis Presley And Other Stars Used KWKH Shure Microphone

Tot din zona rock and rollului a provenit și microfonul KWKH Shure folosit în concerte de Elvis Presley și alte vedete între anii 1955 și 1975. Mai exact, este vorba despre acel microfon la care gazda concertului, Horace Logan, a afirmat pentru prima dată celebra afirmație: „Elvis has left the building”. Microfonul a fost evaluat la 10.000 de dolari.

Geanta „Bag One” a lui John Lennon

Licitația a fost bogată în obiecte memorabile Beatles pentru care colecționarii au dat năvală în sala de licitație. O geantă „Bag One” din piele semnată de John Lennon și un desen litografic original numit Erotic #2, din 1970, a valorat 7.000 dolari. De asemenea, două discuri ale Beatles au trecut ca pâinea caldă. Este vorba despre LP-ul „Yesterday and Today” foarte rar, cu coperta specială Butcher Cover, numită așa datorită fotografiei șocante de pe avers, a fost adjudecată la peste 4.000 dolari și despre LP-ul „The White Album” cu număr de înregistrare foarte mic – A0000023 – care a aparținut cândva iubitei lui Paul McCartney din anii ’60, Jane Asher, și care a fost vândut cu peste 2.500 dolari.

The Beatles - „Yesterday And Today” cu Butcher Cover
The Beatles - „The White Album”


Posturi similare: