Uimitoare colecție de bijuterii cu diamante și pietre prețioase licitate de Phillips de Pury New York

Mulțumită Lunii Cadourilor și apropiatei sosiri a Crăciunului, licitațiile cu bijuterii se succed rapid în această perioadă. Mai întâi, pe 5 decembrie, Sotheby’s a organizat o minunată licitație în New York, iar pe 6 decembrie, Phillips de Pury & Company a scos la vânzare o minunată selecție de bijuterii din diamante și pietre prețioase în cadrul licitației numite „New York Jewels Auction”. Dintre cele peste 300 de loturi, cu o valoare totală estimată la 500.000 – 700.000 dolari, s-a evidențiat un colier din platină ornamentat cu diamante de circa 35,89 carate. Șapte diamante montate pe colier erau clasificate ca fiind de Tip II, acestea fiind foarte rare.

 

Broșă cu diamante

Printre alte loturi de top s-a situat și acela format din două inele din aur masiv, estimat la prețul de 450.000 – 650.000 dolari. Inelele sunt ornate cu diamante de calitatea VS2, având culoarea de intensitate H. Unul dintre acestea era din aur alb de 18 carate montat cu motive florale în cercuri, apoi unul cu diamante tăiate în formă de pătrat și montate la unul dintre capete, de 10,05 carate, estimat la 140.000 – 200.000 dolari. Aici mai trebuie să amintim și inelul cu diamant în formă de pară, de circa 5,07 carate, montat în platină și aur roz de 18 carate, flancat pe umeri de două diamante în formă de dreptunghi, valoarea acestuia estimativă fiind de 125.000 – 175.000 dolari.

 

Broșă licitată de Phillips de Pury

La licitația au existat și bijuterii foarte frumoase la prețuri ceva mai accesibile: o preche de cercei cu diamante colorate montate în aur de 18 carate, semnate „Cartier”, valoarea acestora ridicându-se la 35.000 – 45.000 dolari; o brățară art deco cu diamant și smarald, cu forma unor diamante rotunde legate între ele, centrate în jurul unui alt diamant de dimensiuni mai mari și accentuate de un smarald, toate acestea fiind montate în platină, iar valoare brățării ridicându-se la 35.000 – 45.000 de dolari. Un alt colier în formă de frunză, alcătuit din 12 frunze de aur, montate în aur verde, roz și galben de 14 carate, semnat „Tiffany & Co, 1981”, a fost vândut la prețul de 20.000 de dolari.

Inel cu diamant în formă de pară

Printre bijuteriile vândute a mai fost o pereche de cercei din aur cu diamant, în formă de frunză, montate în întregime cu diamante tăiate în formă rotundă, montate în platină și aur de 18 carate, semnate „David Webb”, au fost adjudecate la prețul de 20.000 de dolari. Apoi, un colier din malahit, ornamentat cu diamante și rubine, la care discurile de malahit au fost tăiate în forme florale, cadrul de 18 carate turnat din aur galben în formă de funie răsucită, încadrând un diamant roz flancat de rubine, ce purta semnătura „Cartier, Mexico”, a fost vândut prentu suma de 18.000 de dolari.

Brățară cu diamante
Phillips de Pury New York Jewels Auction
Inel din aur masiv cu diamante


Posturi similare: