O foaie de calendar semnată de Marilyn Monroe valorează peste 8.000 de dolari

O filă de calendar rară semnată de renumita Marilyn Monroe, scoasă la vânzare prin licitație de Heritage Auctions, a fost evalută la 8.000 de dolari. Foaia cu nudul actriței hollywoodiene, numită „A New Wrinkle” – inscripție aflată în partea stângă sub fotografie, are următoarea dedicație: „To my buddy, Ma_ _ / Love and Affection / Marilyn”. Licitația numită „Entertainment & Music Memorabilia Entertainment Signature Auction” a avut loc pe 14  decembrie. Calendarul din 1952 este unul dintre cele câteva semnate de Monroe de-a lungul existenței sale, iar dedicația este adresată lui Mary Karger, sora lui Fred Karger, director de coloane sonore la Columbia Pictures, antrenorul vocal și unul dintre primii iubiți al lui Monroe.

 

Marlin Monroe - foaia de calendar din ianuarie 1952 semnată de actriță

„Această licitație are ceva din fiecare eră a divertismentului american, cu accent pe obiectele memorabile deținute sau purtate de către vedete”, a spus Margaret Barrett, directorul Departamentului de Divertisment și Obiecte Memorabile din cadrul Heritage Auctions. „Aceste obiecte au fost apropiate și dragi personalităților din divertisment și se pot recunoaște instantaneu ca aparținătoare lui Elvis, Cher și chiar Prince”.

Colectia de bijuterii de coroană din filme MGM

O colecție enormă de copii ale unor bijuterii de coroană ce provin din mai multe filme ale Metro-Goldwin-Mayer a fost evaluată la 20.000 de dolari. Colecția conține 69 de obiecte și a fost cumpărată de un director executiv al MGM în 1955, motiv pentru care a rămas intactă

Pictură de Frank Sinatra

O pictură în ulei realizată de Frank Sinatra în 1947, ce înfățișează un clown trist în fața oglinzii sale de machiat, a fost evaluată la 8.000 de dolari. Aceasta a fost definitivată la începutul anilor de vedetă, cunoscuți sub numele de Columbia Years, și a fost oferită cadou chiar de către Frank Sinatra lui Sandra Gould – actriță care a interpretat rolul „Gladys Kravitz” în filmul „Bewitched” – și soțului ei, Larry Berns. Acesta l-a întâlnit pe Sinatra în anii 1940 pe când era producătorul unei serii de spectacole radiofonice dedicate cântăreților. El și soția lui au păstrat prietenia cu Sinatra zeci de ani.

 

 

Portret în ulei a Katharinei Hepburn, de John Decker

John Decker este autorul celei de-a doua picturi în ulei scoase la licitația la mijlocul lui decembrie, pictură care o înfățișează pe tânăra Katherine Hepburn. Opera de artă a fost realizatî în 1936 și a avut prețul estimativ de 4.000 de dolari. Decker a rămas în memoria cinefililor ca „băiatul rău” al Hollywood-ului și autorul scandaloasei picturi ce îl imagina pe W.C. Fields beat și care a târnat zeci de ani pe pereții Restaurantului „Chasen’s”.

 

Costumul de sirenă a lui Cher

Printre numeroasele loturi de costume unice purtate de vedete în filme se află și bine-cunoscuta ținută de de sirenă purtată de Cher în pelicula filmată în 1990 – „Sirena”. Costumul a fost evaluat la 7.000 dolari. De asemenea, un costum din trei piese folosit de Steve McQueen în filmul „Papillon” (1973) a fost estimat la 5.000 de dolari. Printre piesele de îmbrăcăminte scoase la vânzare s-a găsit și o cămașă albă cu volănașe purtată de Prince în filmul „Purple Rain” (1984), care a fost evalută șa 4.000 dolari.

Cămașa lui Prince din Purple Rain


Posturi similare: