Perrier-Jouët și Bollinger au lansat de sărbători ediții limitate de șampanie

Perrier-Jouët Champagne se pregătește de Sărbători cu o ediție limitată de șampanie în stilurile Belle Époque și Grand Brut, a cărei design a fost conceput de către Claire Coles, o artistă tânără de origină britanică. Claire Coles și-a adaptat jobul de creatoare de postere la noile standarde ale brandului Perrier-Jouët, prin utilizarea unor materiale și fire textile retro. S-a născut astfel un nou look al sticlei originale de șampanie Perrier-Jouët din perioada Belle Époque, din 1902.

 

Inspirată de natură și flori, tânăra artistă a creat un stil pentru două colecții „pline de viață și prospețime pentru gama Grand Brut și o tematică florală delicată pentru Belle Époque”. Artista a explicat ea însuși că a fost „inspirată de moştenirea artistică a Perrier-Jouët” ce datează din era Belle Époque din Franța.

Șampanie Perrier-Jouët, creația designerului Claire Coles

Perrier-Jouët a avut intenția de a reînnoi sticla de șampanie Belle Epoque din 1902 cu Makoto Azuma, artistă în decoruri florale de origine japoneză, care a întâlnit șampania brandului în SUA la o expoziție cu vânzare. Artista niponă susține că și-a cules inspirația „din senzația șampaniei lasată în gură”. Pentru a obține efectul dorit, artista a creat un aranjament floral într-un acvariu, care scotea în evidență mirosul florilor albe și a frunzelor, asemeni unei sticle de parfum tridimensionale. Șampania Perrier-Jouët din ediția de serie limitată modelată de Claire Coles se găsește în magazinele Harrods, Selfridges și Harvey Nichols din octombrie. Setul Belle Epoque se livrează cu două pahare de șampanie ornamentate cu anemone la prețul de 156 lire sterline (sau 250 dolari), în timp ce cutia-cadou cu șampania grand Brut se găsește la prețul de 40 de lire sterline (sau 40 de dolari).

 

Relația dintre fascinantul super-spion, James Bond, și una dintre cele mai savuroase mărci de șampanie din lume, Bollinger, datează din 1973 câns s-a turnat episodul „Live And Let Die”, când producătorii filmului au căutat un soi de vin care să fie pe placul gusturilor impecabile ale lui Bond și personalității sale sofisticate. După 1973, șampania Bollinger a continuat să apară în filmele Bond, trecând prin mâinile lui Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și mai recent ale lui Daniel Craig.

 

Șampanie Bollinger 007, ediție limitată

În acest an, în cinstea a 50 de ani de existență a faimosului agent secret  007 și a noului episod Skyfall, Bollinger, producător de șampanie de origine franceză, a făcut echipă cu Agenția de Design „Spark” pentru lansarea unei ediții limitate de set-cadou ce conține cea mai gustoasă șampanie Bollinger din ultimii 100 de ani – 2002 La Grande Annee Brut Vintage. Șampania Bollinger 2002 La Grande Annee Brut Vintage este fermentată din cea mai bună recoltă și constă dintr-un amestec de Pinot Noir în proporție de 65% și de Chardonnay, de 35%. Fiecare soi de vin este fermentat separat în butoaie de stejar înainte de a le amesteca.

 

Cutia-cadou stilizată a fost creată având ca model faimosul pistol Walther PPK cu amortizor. Dacă doriți să cumpărați acest obiect de colecție, ar fi bine să vă grăbiți fiindcă stocul se epuizează rapid. Cutia specială cu șampania Bollinger costă 125 de lire sterline (sau 200 dolari) în magazinele The Whisky Exchange și 150 de lire sterline (sau 240 dolari) în magazinele Harrods.


Posturi similare: