VO Guns a lansat ediția Falcon, cea mai scumpă pușcă de vânătoare din lume
VO Falcon - maistrul armurier Viggo Olsson

Compania suedeză de puști și carabine VO Vapen, fondată în 1977 de maistrul armurier Viggo Olsson, aduce stil în lumea celor mai exclusiviste arme de vânătoare fabricate manual. Noua lor creație, VO Falcon Edition, este cea mai scumpă din lume, prețul unui exemplar ridicându-se la 820.000 dolari. VO Falcon Edition este un tribut adus tradițiilor adânc înrădăcinate a șoimăritului (falcon – șoim, n.a.) în lumea arabă, arma fiind acoperită cu gravuri minunate ce înfățisează șoimi din speciile Peregrine și Saker printre alte elemente de design luxuriant.

 

Producția de arme VO este limitată anual la un număr foarte redus de exemplare. Compania are comenzi regale onorifice din partea Majestății Sale regele Carl XVI Gustav al Suediei și a avut un succes deosebit cu exemplarele sale ultra-exclusiviste în Orientul Mijlociu. Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi, este un alt VO entuziast.

 

Țevile în formă octogonală ale VO Falcon Edition sunt fabricate din legendarul oțel de Damasc. Frumosul și unicul oțel este strâns legat de lumea arabă, iar piesele complementare sunt realizate din cea mai fină rădăcină de nuc. Numai cinci exemplare din VO Falcon Edition vor fi produse și fiecare dintre ele va fi marcată individual cu elemente de design unice, alcătuind astfel o colecție cu adevărat ultra-exclusivă. Prima armă este deja finalizată, iar celelalte patru vor fi fabricate la comandă.

VO Falcon Edition - detaliu

„Când am venit prima dată în regiunea Golfului în 2005, am fost copleșiți de primirea caldă și ospitalitatea liderilor și a oamenilor”, a declarat Olsson. „Am înțeles că este o regiune unde oamenii apreciază tradițiile și adevărata măiestrie umană. Ne-a luat peste un an să proiectăm și turnăm țevile. Din cunoștințele noastre de până acum, este unica și singura armă din lume cu țevi din oțel de Damasc.”

 

VO Falcon Edition - țevi octogonale cu calibru diferit

Numele provine de la săbiile din oțel topite în vecinătatea Damascului, Siria, care și-au primiti reputația mitică în timpul cruciadelor medievale. Săbiile din oțel de Damasc erau capabile să taie bucăți o bucată de mătase în cădere pe sol și au fost atât de rezistente încât tăiau pietre în două fără tăișul să se tocească.

VO Falcon Edition - ambalată în valiză

Toate armele VO sunt fabricate în conformitate cu sistemul patentat de frbricare, ce permite propietarului să folosească mai multe calibre la aceeași armă. Falcon este primul model ce va fi produs cu toate calibrele disponibile. Compania suedeză s-a specializat în creații complet unice, în întregime personalizate și care sunt executate la cererea proprietarilor și aici sunt incluse cam toate ornamentele prețioase pe care vi le puteți imagina la o armă de vânătoare.

 

 

Prețioasa VO Falcon Edition


Posturi similare: