Cel mai scump ceas din lume – Sympathique 1795

Abraham-Louis Breguet a fost un ceasornicar elvețian merituos cu numeroase inovații din domeniul fabricării ceasurilor, succes obținut în Franța. Dintre numeroasele sale succese amintim mecanisme inovatoare, printre care cele numite turbillon, automatice și cu arcul superîntins (o îmbunătățire adusă arcului de echilibru cu ajutorul unei bobine exterioare).

Valorosul orologiu Sympatique

O lucrare de-a sa din 1795, un ceas rar numit Sympathique, este cel mai scump ceas din lume din moment ce a fost vândut cu peste 6,8 milioane de dolari la o licitație organizată la Sotheby’s New York, numită „Important Watches & Clocks Auction”. Vechi de sute de ani, orologiul Sympathique cu carcasa sa uimitoare din aur și roșu închis, a stabilit un record nou de vânzare prin licitație pentru un ceas și a înregistrat, totodată, al doilea cel mai mare preț ca mărime dintre toate ceasornicele vândute prin licitație.

 

Sympatique - detaliu

Valoarea ceasului se datorează nu atât numai invenției lui Breguet, ci și rarității modelului: au supraviețuit timpului numai 10, maxim 12, ceasuri Sympathique. Aceste ceasuri au fost colecționate de numeroși nobili și capete încoronate din întreaga lume. Numele de Sympathique a fost ales de Breguet cu intenția de a exprima mai elocvent noțiunile de armonie și bună înțelegere. Prezentat publicului pentru prima dată la Exposition Nationale des Produits de l’Industrie din 1798, ceasul Sympathique a fost un sistem alcătuit dintr-un ceas și un orologiu, conceput astfel încât să țină ceasul în propria sa carcasă, reglarea orelor și răsucirea arcului fiind automatice.

 

Minunatul orologiu conceput de ceasornicarul elvețian a fost vândut prin licitație în 1999 de Casa de Licitații „Sotheby’s” cu suma de 5,7 milioane de dolari.

Decoruri perfecte chiar și pe spatele orologiului


Posturi similare: