Pistolul Walther a lui Sean Connery din „From Russia With Love” valorează 150.000 de lire sterline

La sfârșitul anului care marchează 50 de ani de la prima ecranizare a agentului James Bond, din 1962 cu Dr. No., încă un obiect de colecție din seria dedicată agentului 007 își așteaptă noul proprietar. Pistolul Walther LP53 cu aer comprimat folosit de actorul Sean Connery în rolul agentului James Bond pe afișul dedicat episodului „From Russia With Love”, din 1963, este estimat la 150.000 de lire sterline. Prețul acesta a fost stabilit de speciliștii Casei de Licitații „Sotheby’s”, care organizează o sesiune de licitație tematică James Bond pe 12 decembrie, la Londra.

Sean Connery în rolul lui James Bond în „From Russia With Love”, 1963

În spatele acestei arme, ca și a afișului de promovare a episodului „From Russia With Love”, se află o poveste interesantă. Sean Connery ar fi trebuit să pozeze pentru afiș cu un pistol Walther PPK automat, însă cineva a uitat să îl aducă, astfel că fotograful David Hurn a avut ideea de a improviza o fotografie cu o imitație a pistolului. Fotografiile, însă, nu au fost niciodată „corectate”, iar Sean Connery cu pistolul său cu aer comprimat a rămas pe posterul care îl înfățișează pe cel mai „de gașcă” spion James Bond din anii ’60.

 

Pistolul Walther cu aer comprimat folosit de Sean Connery

Dr. Gabriel Heaton, a afirmat în numele acționarilor Sotheby’s că „Sean Connery a avut în mod evident o prezență care niciodată nu a fost pusă sub semnul întrebării. Foarte mulți oameni au crezut că pistolul avea amortizorul fixat la țeavă”.

 

În 2010 la o licitație a Christie’s, același pistol a fost vândut pentru năucitoarea sumă de 277.250 de lire sterline, circa 430.000 de dolari – un preț de 10 ori mai mare decât cel estimat înaintea sesiunii. Astfel, nu există dubii, pistolul își va bate recordul propriu la licitația din 12 decembrie.

 

Posterul episodului „From Russia With Love”


Posturi similare: