Superiahtul Mythos – cel mai mare vas de lux al Riva

Povestea companiei navale Riva începe în 1842, când tânărul și talentatul tâmplar Pietro Riva ajunge în localitatea Sarnico, provincia italiană Bergamo, în Lombardia, și deschide acolo primul șantier naval. La 170 de ani după înființarea șantierului, brandul italian Riva, acum parte a grupului Feretti, lansează iahtul Mythos, cu o lungime de peste 37 de metri – cel mai mare și mai impresionant iaht al companiei Riva. De asemenea, Mythos este prima navă din aluminiu a companiei Riva.

 

Iahtul „Mythos” construit de Riva

Construirea iahtului Mythos a fost încredințată șantierului CRN din Ancona, și acesta membru al grupului Feretti, care a recidivat cu această ocazie, fiindcă între anii 1950 – 1960 a construit cele mai mari iahturi de atunci ale companiei Riva. Partea designului a revenit lui Mauro Micheli, din partea companiei Officina Italiana Design, care a conceput designul tuturor navelor din portofoliul actual al Riva, și care a lucrat înde-aproape cu echipa secției Advanced Yacht Design din cadrul grupului Ferretti.

Puntea superioară a iahtului

„Această navă s-a născut din instincte, de aceea va fi premiată și recunoscută. Designul grijuliu și deloc agresiv va face din acest iaht un reper pentru sectorul naval al viitorului, la fel ca iahturile Aquamarina, Rivarama și Rivale, care încă se mai produc la atâția ani de la prima lor lansare la apă”, a spus Micheli.

Dormitor pe iahtul Mythos
Mythos yacht by Riva

Cu cei peste 37 de metri lungime și 7,6 metri lățime ai săi, Mythos este conceput pentru a oferi confort maxim unui grup de peste 10 pasageri, care, în funcție de opțiunea proprietarului, poate fi proiectat cu trei, patru sau cinci apartamente. Pe puntea principală, deasupra carlingii, se găsește un uriaș și foarte confortabil șezlong pentru plajă și o masă suficient de încăpătoare pentru zece persoane, iar camera de zi și sufrageria au un singur geam, foarte mare, ce conferă vizitatorilor o uimitoare priveliște panoramică asupra locurilor împrejmuitoare.

Cameră de zi

Pe puntea inferioară se găsesc încăperile destinate proprietarului și apartamentele musafirilor, în timp ce zona rezervată echipajului – cabina căpitanului și două dormitoare cu două paturi – sunt localizate în botul navei, la prora. Desigur, un iaht de lux nu poate fi imaginat fără jacuzzi și bazin de înot înconjurat de sofale pentru plajă. În cazul de față, totuși, acestea sunt legate de zona de servire a meselor, de bucătărie și au în vecinătate o masă pliabilă.

 

Superiahtul Mythos este propulsat de două motoare diesel MTU din modelul 4000 Series; atinge o viteză maximă de 27 de noduri, iar viteza de croazieră a iahtului este de 25 de noduri.

Sufrageria iahtului plasată între camera de zi și bucătărie


Posturi similare:

  • Nici un post similar!