Rochia lui Kate Winslet din Titanic valorează 300.000 de dolari

În acest an se împlinesc 100 de ani de la scufundarea Titanicului, tragedie care a zguduit omenirea și care a devenit de-a lungul timpului subiectul a numeroase romane și filme artistice. Valoarea obiectelor ce provin de pe adevăratul vas de croazieră Titanic este inestimabilă, prețurile acestora urcând la cer, iar prețul celor din filmul regizat de James Cameron în 1998 este în creștere, având tendința să urce la cer. Aici intervine Casa de Licitații „Profiles in History”, care va scoate la vânzare prin licitație trei piese reprezentative pentru arta cinematografică și pentru Hollywood, parte a evenimentului numit „Drama, Romance, Action, Romance – The Hollywood Auction”. Licitația la care se va vinde rochia Rosei și alte două obiecte memorabile pentru cinematografia de peste ocean va avea loc pe 15 și 16 decembrie 2012.

 

Când am menționat trei piese reprezentative pentru Hollywood ne-am referit, atât la rochia purtată de Kate Winslet în Titanic, cât și la arcul lui Orlando Bloom în trilogia Lord of the Rings și la coiful lui Gort din pelicula The Day the Earth Stood Still.

 

Kate Winslet pe puntea Titanicului

Rochia lui Kate Winslet, croită pentru personajul interpretat de actriță: Rose DeWitt Bukater, este evaluată la 200.000 – 300.000 de dolari. Creație a designerului Deborah L. Scott, această rochie a fost purtată de Rose în memorabila scenă în care Jack, rol interpretat de Leonardo DiCaprio, a întâlnit-o pe puntea superioară a Titanicului măturată de vânt, când Rose se pregătea să se arunce în gol.

Legolas și arcul său legendar

Arcul lui Orlando Bloom, armă mortală a personajului Legolas în toate cele trei episoade ale thrilerului The Lord of the Rings, este evaluat la suma de 80.000 – 120.000 de dolari. Galadriel, rol interpretat de Cate Blanchett, i-a oferit cadou lui Legolas în cadrul unei ceremonii de adio arcul Lothlorien, scenă existentă numai în versiunea extinsă a episodului The Fellowship of the Ring, și a fost utilizat de Legolas în celelalte două episoade ale trilogiei The Lord of the Rings ca armă a celui ales.

Coiful robotului Gort

Coiful lui Gort din The Day the Earth Stood Still a fost evaluat la 100.000 – 150.000 dolari. Acest coif care trage cu raze laser și care vaporizează inamicul este unul dintre cele mai valoroase artefacte din istoria cinematografiei Science Fiction și a fost pus în scenă pentru prima dată în The Day the Earth Stood Still. Aici, personajul Klaatu, interpretat de Michael Rennie, un extraterestru umanoid vine pe Pământ însoțit de un puternic robot de metal de 2,5 metri, Gort, pentru a aduce un ultimatum omenirii. În scenele în care robotul s-a deplasat ori s-a mișcat, coiful a fost purtat de către un actor foarte înalt și el, Lock Martin, cu statura de peste doi metri.


Posturi similare: