Hublot și Arturo Fuente și-a reunit forțele: ceasuri și trabucuri în ediție limitată

Setul King Power Arturo Fuente

În semn de omagiu adus trabucurilor Opus X, cele mai rare țigări de foi din lume, potrivit unor cunoscători, producătorul de ceasuri de lux Hublot și Arturo Fuente, proprietarul celor mai căutate trabucuri din lume au conceput cadoul de lux perfect pentru orice bărbat din lume: un set de trabucuri Opux X și un ceas de mână de lux Hublot, ambalate într-o cutie unică prin destinație și design.

 

Fiind foarte puțin cunoscute la noi, trabucurile Opus X sunt atât de rare încât numai cunoscătorii de peste ocean au acces la ele – un soi de trabuc tot atât de unic ca și istoria sa. Pe la mijlocul anilor ’80, Carlos Fuente, un antreprenor cubanez, explora o zonă situată în apropierea orașului Santiago, Republica Dominicană, ce semăna ciudat de mult cu Valea „Pinard del Rio”, unde spune legenda că s-a răsucit primul trabuc cubanez. El a avut ideea de a planta tutun acolo, însă nu orice fel de soi, ci unul special numit wrapper tabacco, ce poate fi fermentat și apoi răsucit, numai bun pentru trabucuri.

 

Toți l-au considerat nebun, dar a insistat și a reușit. De pe plantaţia Château de la Fuente se culege un tutun de o tărie excepțională și arome foarte pregnante. Astfel că, în timp ce majoritatea trabucurilor sunt răsucite din cinci foi de tutun – învelișul, frunza pentru lipitură și încă trei de umplutură – Opus X are nouă! „Pentru ca în fiecare fum, să descoperiți o surpriză”, spune Carlito, fiul antreprenorului Fuente. De fapt, fiecare țigară de foi Opus X este ca o carte: are propria introducere și capitolele sale. Totuși, torcedores – răsucitorii de țigări de foi – au refuzat să producă țigările cu 9 foi. Astfel, Carlito a înființat propria școală de torcedores unde a petrecut 10 luni cu noii săi angajați din divizia de trabucuri.

Opus X - trabuc numit Super Belicoso

În 1992, a ieșit pe piață primul trabuc Opus X din Tabacalera Fuente, acesta fiind primul trabuc pur dominican, cu tutun provenit dintr-o singură sursă locală. Fiind din fire un perfecţionist, Fuente a decis să matureze trabucurile sale cel puțin doi ani înainte să le exporte, pentru ca aromele să se armonizeze. Acum, întreaga lume tânjește după trabucurile Opus X.

 

Însă, trabucurile nu sunt inovatoare numai pentru designul și tutunul lor. Fabrica în sine este complet unică, asemănătoare în foarte multe puncte cu fabrica de ceasuri Hublot: au 300 de angajați ambele și sunt amenajate sub formă de ateliere. Opus X are o expoziție cu produsele sale, ca și Hublot, unde maiștri torcedores au propriul lor domeniu, ca și maiștri ceasornicari ai Hublot. Similaritățile nu se opresc aici: Carlos Fuente Sr și fiul său au descoperit că în Republica Dominicană, noua lor casă, există foarte mulți copii orfani sau abandonați. De aceea, chiar în mijlocul plantației de tutun au ridicat o școală cu toate facilitățile și au înființat o fundație umanitară, unde copiii se pot caza până la majorat. Hublot, pe de altă parte, este cunoscută pentru acțiunile sale caritabile de ajutorare a copiilor abandonați și orfani la care nu ezită niciodată să își delege ambasadorii.

 

Mai mult de atât, în Los Angeles, magazinele Hublot și Arturo Fuente sunt vecine.

 

Ceasul „King Power Arturo Fuente”, marca Hublot

Din punct de vedere al specificațiilor tehnice, ceasul creat de Hublot – King Power Arturo Fuente – este cu totul unic:

 

Referințe 703.OX.3113.HR.OPX12 pentru versiunea King Gold este fabricat în serie limitată de 100 de unități numerotate de la 0/100 la 100/100; 703.CI.3113.HR.OPX12 pentru versiunea din ceramică, produsă în serie limitată de 200 bucăți, numerotată de la 0/200 la 200/200

Carcasa are diametrul de 48 mm și este din aur de 18 carate sau ceramică fabricată prin tehnologia microblast, brevetată de Hublot

Montura este din aur de 18 carate sau ceramică neagră, cu șase litere H sculptate în relief pe șuruburile negre din titan

Cristal de safir la ecran cu ø35,50 mm și grosime de 3 mm, cu protecție antireflexie

Subacvatic, rezistent până la 10 atmosfere – aproximativ 100 de metri

Ecran de culoare maro mat, cu inscripții în aur de 18 carate, cu SuperLuminova™ de culoare neagră și sigla mărcii trabucurilor lui Fuentes la ora 6

Mecanism HUB4100 automatic

252 de piese aflate în componența ceasului

27 de pietre prețioase

Baterie suficientă pentru 42 de ore

Curea ajustabilă din cauciuc negru și inserții din piele de crocodil

 

 

Hublot Opus Cigare King Power

Ceasul King Power Arturo Fuente în ediția limitată se livrează într-o cutie de trabucuri originală concepută special de Hublot, dintr-o combinație de lemn de abanos de Macassar și fibre de carbon. Pe capac sunt gravate siglele Opus X și Hublot. Pentru a marca lansarea acestui ceas, Arturo Fuente a creat o ediție aparte de trabucuri Opus X, cu inele speciale.


Posturi similare: