Super-iahtul „Venus” conceput de Steve Jobs lansat în Olanda
Superiahtul Venus

Super-iathul „Venus”, pe care l-a comandat Steve Jobs când încă ocupa funcţia de CEO la Apple, a fost proiectat de Philippe Starck cu ajutorul nemijlocit al lui însuşi Steve Jobs și  a fost lansat oficial la apă la docurile constructorului de nave Koninklijke De Vries, cu sediul în Aalsmeer, Olanda. La eveniment au luat parte văduva lui Jobs, Laurene, şi trei dintre copiii cuplului.

 

 

Botezat cu numele zeiţei romane a dragostei, frumuseţii, senzualităţii, fertilităţii, prosperităţii şi a victoriei, iahtul are lungimea de 80 de metri şi este construit aproape în întregime din aluminiu şi panouri din sticlă, cu o linie generoasă de ferestre pătrate foarte largi şi concept minimalist pentru puntea superioară. De asemenea, nava mai este dotată cu şapte computere iMacs, desktop all-in-one și cu monitoare de 27 de inch, cu ajutorul cărora sunt controlate toate manevrele şi funcţiile navei.

 

Potrivit lui Walter Isaacson, biograful lui Steve Jobs, fostul CEO al Apple a creat cu ajutorul designerul francez Philippe Stark, un interior simplu şi ordonat, în care, însă, veți găsi toate facilitățile welness, un jacuzzi, o serie de ferestre de 3 metri înălţime la apartamente, care și acestea sunt spațioase: au lungimea de 12 metri.

 

Co-fondatorul Apple a spus la vremea respectivă: „Ştiu că există posibilitatea să mor şi să-i las lui Laurene o barcă construită pe jumătate. Însă, tot o să continuu să o proiectez. Dacă nu continuu să fac asta, este ca şi cum aş accepta faptul că sunt pe moarte”.

Iahtul lui Steve Jobs


Posturi similare: