Vila lui Bruce Lee din Hong Kong este scoasă la vânzare pentru 23 de milioane de dolari
Vila starului Bruce Lee din Hong Kong - intrarea principală

După o tentativă nereușită de a transforma în muzeu vila lui Bruce Lee din Hong Kong, aceasta a fost scoasă la vânzare de actualul proprietar, suma de pornire fiind stabilită la 23 de milioane de dolari americani. Imobilul, cu două etaje și aproape 470 de metri pătrați locuibili, este situat în luxosul district rezidențial Kowloon Tong. Vila a fost ultima reședință a legendei kung fu și superstarului de cinema, iar după decesul fulgerător al vedetei, survenit din senin în 1973, a avut mai mulți proprietari.

 

„Nu mai pot lua în considerare planul de a transforma vila în muzeu deoarece guvernul nu sprijină inițiativa mea. Mi-am pierdut răbdarea, nu vreau să mai aștept”, a declarat proprietarul actual al vilei Yu Pengnian, un magnat în imobiliare, în vârstă de 90 de ani. El a mai adăugat că imobilul are urgent nevoie să fie renovată.

 

Yu a cumpărat clădirea în 1974 pentru suma de 1,1 milioane de dolari, iar acum vinde proprietatea la un preț de 21 de ori mai ridicat decât prețul de achiziție. Yu și-a câștigat porecla de „Regele Hotelului Amorezilor” ca urmare a investițiilor sale masive în hoteluri cu cazări de scurtă durată la care de obicei recurg cuplurile de îndrăgostiți. Vila lui Lee a fost reamenajată într-un asemenea hotel de Yu. Cazarea per oră per cameră a costat 25 de dolari. Afacerea nu a fost, însă, rentabilă, astfel că Yu nu a mai plătit în ultimii doi ani impozitul către stat pentru imobilul scos la vânzare.

Curtea interioară a vilei vedetei de cinema

Potrivit publicației „Singtao Daily”, Yu a declarat că guvernul i-a refuzat propunerea de a extinde rezidența prin ridicarea cu trei etaje a actualei clădiri, unde să fie amenajat un centru de arte marțiale, un cinematograf și o bibliotecă. Aceștia au fost termenii fixați de magnat și condițiile stricte pentru care ar fi fost dispus să doneze statului vila.

 

Însă, fanii lui Lee, nu neapărat toți practicanți de kung fu, însă foarte numeroși și foarte îngrijorați, solicită de câțiva ani ridicarea, construirea ori amenajarea unui memorial dedicat artistului chinezo-american. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de atitudinea miliardarului și l-au îndemnat să își reconsidere planul. Urgent!

 

„Dacă casa este vândută, reamenajată sau demolată mai târziu, cred că oamenii din Hong Kong și fanii lui Bruce Lee din întreaga lume vor fi foarte dezamăgiți”, afirma Wong Yiu-keung, președintele fan-clubului Bruce Lee din Hong Kong. „Tragem speranța că Executivul va încerca încă odată să îl înduplece pe Yu”, a adăugat el.

Fosta proprietate a lui Bruce Lee, acum hotel al plăcerilor


Posturi similare:

  • Nici un post similar!