Cea mai cuprinzătoare colecţie de postere James Bond va fi curând licitată
Dr.No - primul episod din seria agentul 007

În 2012 se împlinesc 50 de ani de la prima apariţie a agentului 007 pe marile ecrane; în 1962, James Bond s-a întrupat pentru prima oară în personajul Dr. No.  Special pentru această ocazie, cea mai cuprinzătoare colecţie de postere cu James Bond va fi scoasă la licitaţie pe 15 şi 16 decembrie în Los Angeles.

 

Numeroşi colecţionari din întreaga lume, unii dintre ei personalităţi marcante în istoria cinematografiei, au scos la bătaie postere rare ce promovează toate serialele Bond apărute de-a lungul timpului, alături de fotografii din film, lobby carduri – editate în special la începuturile cinematografiei moderne, scenarii, mape de presă şi alte obiecte memorabile legate de personajul Bond şi aventurile sale de spion la patru ace, cum s-a făcut remarcat personajul. Valoarea posterelor este estimată în jurul sumei de 200.000 de dolari.

 

„Pentru fanii lui James Bond, aceasta este o şansă unică în viaţă de a cumpăra posterele lui Bond, fiindcă este foarte probabil că acestea nu vor mai vedea niciodată lumina zilei”, a declarat Joe Maddalena, preşedintele Casei de Licitaţii „Profiles in History”, organizatoarea licitației.

 

Punctul de atracţie al serii va fi posterul episodului „From Russia With Love”, o ediţie specială, foarte rară, ce a fost expus în Leicester Square în 1963. Se pare că dintre toate posterele tipărite atunci, numai unul singur a supravieţuit timpurilor, cel ce va fi vândut în decembrie, iar valoarea estimativă este de 10.000 – 15.000 dolari. „Nu se întâmplă foarte des să reuşeşti să aduni lalolaltă atât de multe titluri de filme celebre”, a adăugat Maddalena.

 

Posterul „From Russia With Love” - James Bond

Printre posterele notabile includem aici şi pe cel al episodului „Dr. No” cu dimensiunea A3, foarte rar şi acesta, tipărit în 1962, despre care se crede că este primul poster James Bond afişat în spaţiu public. Valoarea lui este evaluată undeva între 3.000 şi 5.000 dolari.

Posterul episodului „Goldfinger”

Un poster „Goldfinger”, de dimensiunea A3, tipărit în Marea Britanie în 1964, din care s-au păstrat foarte puţine exemplare, şi un altul tipărit în 1965 pentru episodul „Thunderball”, vor fi prezente şi ele la licitaţie, valorea lor estimativă fiind între 4.000 şi 6.000 dolari.

„Thunderball” - cu Sean Connery în rolul agentului 007

Potrivit lui Maddalena, posterele şi celelalte obiecte considerate unicat au fost adunate de către un colecţionar privat împătimit, de origine britanică, de-a lungul a 25 de ani de viață. Colecţionarul se pare că și-a dorit să fie deținătorul celei mai cuprinzătoare colecţii de postere James Bond din lume. Evident, a reuşit!

Dr.No - 1962


Posturi similare: