Apple iOS 6 – ghid de utilizare pentru cele mai noi 200 de aplicații

Siri - satisfacție totală

Săptămânile trecute a avut loc la San Francisco un media event al cărui organizator a fost Apple, prilej cu care compania a anunțat că cel mai nou sistem de operare mobil pentru iPhone, iPad și iPod, cunoscute și ca iOS 6, va fi oferit ca update gratuit (actualizare – n.a.) tuturor utilizatorilor de iOS la două zile după lansarea pe piață a lui iPhone 5. iOS 6 a fost prezentat oficial în iunie, însă Apple nu a specificat atunci data lansării pe piață.

 

În contextul în care Apple își va lansa foarte curând noul model iPhone și o nouă familie de iPod-uri, este absolut normal ca iOS 6 să beneficieze de o descriere amănunțită a tuturor caracteristicilor și aplicațiilor sale.

 

Anul trecut, iOS 5 a prezentat numeroasele sale aplicații de bază pentru iPhone, iPod și iPad, dintre care amintim acum Centrul de Notificări, adoptarea aplicațiilor Twitter, serviciul de mesagerie gratuit pentru utilizatorii de iOS numit iMessage și platforma de stocare de transferare rapidă a documentelor și fișierelor media către orice aparat iOS, numit iCloud.

 

La iOS 6, Apple a preluat cele mai reușite caracteristici și aplicații ale iOS 5 și le-a completat cu o aplicație pentru hărți realizată de companie – numită simplu Maps, a adoptat aplicațiile pentru Facebook și cele mai semnificative aplicații ale Siri, asistentul personal virtual folosit acum în exclusivitate la iPhone 4S. Siri va fi folosit și la iPhone 5, la noul iPod Touch și la a treia generație de iPad.

 

iOS 6 - aplicația SIRI

Per total există peste 200 de noi aplicații ce vor fi lansate împreună cu iOS 6. În cele ce urmează, voi prezenta succint două dintre aplicațiile noi ale iOS 6.

 

Maps: Apple va lansa în toamnă noua aplicație Maps ca parte a platformei iOS 6, însă aplicația nu a fost concepută de Google, ci de Apple. Aceasta cuprinde elemente 2D și hărți 3D, oferă informații vitale despre condițiile de trafic, și imagini 3D a rutei de urmat ce se actualizează pas-cu-pas în timpul navigării. Întreaga platformă este compatibilă cu Siri și vă va da indicațiile solicitate chiar dacă iPhonul sau iPadul dvs. este închis.

iOS 6 - aplicația MAPS

Siri: Asistentul virtual s-a născut odată cu iPhone 4S, însă cu iOS 6 și-a croit drum într-un final pentru utilizarea sa la a cincea generație a iPod Touch și la a treia generație de iPad. De la lansarea sa din octombrie 2011, Siri, care poate ajuta utilizatorii să efectueze apeluri telefonice, să redacteze și expedieze texte și emailuri, să programeze mementouri și ședințe, să navigheze pe internet, sau să ofere răspunsuri la întrebări chiar și complicate, a devenit mult mai inteligent. La iOS 6, Apple a completat aplicația cu o enciclopedie completă de informații din sport, jocuri și sportivi, filme și actori, și chiar și cu date ale unor firme private locale și restaurante disponibile. Siri la iOS 6 permite utilizatorilor să îl activeze vocal și chiar să publice mesage pe Twitter sau Facebook.

 

 

iPhone 5, iOS 6


Posturi similare: