La lansarea lui iPhone 5, Apple a deschis 5 reprezentanțe noi în 5 state
iPhone 5

Apple a marcat lansarea pe piață a noului iPhone 5, la mijlocul lunii septembrie 2012, prin deschiderea a cinci magazine noi-nouțe în cinci state diferite, în orașe din SUA, Spania, Franța, Italia și Germania. Inaugurarea noilor reprezentanțe a avut loc în aceeași zi în care s-a lansat iPhone 5.

 

Apple a deschis magazinele proprii, respectiv a început vânzările lui iPhone 5, la fix ora 8,00 AM, ora locală, în toate cele 390 de magazine din întreaga lume, cinci dintre ele și-au deschis ușile pentru public pentru prima dată. Deschiderea magazinelor Apple  a fost dintotdeauna un eveniment major pentru comunitatea Mac, fiindcă de obicei se formează rând în dimineața inaugurării, ori chiar cu o seară înainte. De obicei, Apple oferea cadouri substanțiale – tricouri și sacoșă norocosului – primilor clienți ai magazinului, însă la inaugurarea celor cinci noi magazine, datorită lansării lui iPhone 5, agitația a fost și mai mare.

 

Iată și cele cinci noi locații:

 

Baskerfield, California – cel mai „populat” stat din lume cu magazine Apple este California (oare de ce?), iar locația nouă, a 52-a, se află la Valley Plaza. Orașul are 800.000 de locuitori, iar cel mai apropiat magazin Apple este situat la 90 de minute depărtare, în Santa Clarita.

 

Valladolid, Spania – deschiderea acestui magazin, situat în Centrul Comercial „Rio” a fost oarecum forțată în acest caz datorită faptului că însuși centrul a fost inaugurat cu două zile înainte de lansarea noului iPhone 5.

 

Dijon, Franța – Apple a ales ca locație a magazinului nou Centrul Comercial „La Toison d’Or”, acesta urmând să fie al 13-lea magazin din Franța. Mallul este sediu pentru mai multe restaurante și magazine pretențioase, între care Geneva și Lyon.

Reprezentanța Applestore din Manhattan

Lonato, Italia – Este al 11-lea magazin Apple din Italia, iar localitatea este situată între Milano și Veneția. Clienții din această zonă sunt fericiți să aibe un magazin în vecinătatea lor, fiindcă cel mai apropiat magazin Apple era până septembrie situat la circa 80 de kilometri depărtare.

 

Sindelfingen, Germania – Apple a planificat să deschidă noul său magazin în incinta unui mall din localitatea Sindelfingen, în vecinătatea Stuttgartului, dar deschiderea mallului a fost grăbită din motive nespecificate, astfel că și magazinul Apple s-a deschis la începutul lui septembrie.

 

Noul iPhone 5 este cu 18% mai subțire decât iPhone 4S, cu cei 7,6 milimetri ai săi, și cu 20% mai ușor decât predecesorul său – cântărește numai 112 grame. Așa cum era de așteptat, iPhone 5 are ecran mai mare cu 4 inch, cu scala de 16:9 și o rezoluție a ecranului de 1.136 x 640, cu display Retina de 336 ppi.

 

Apple comercializează iPhone 5 în două culori – negru și alb – și cu capacități de stocare diferite. Cel mai ieftin model, de 16 GB, costă în jur de 199 dolari, cel de 32 GB costă circa 299 dolari, iar cel mai scump, de 64 GB, se poate achiziționa la prețul de 399 dolari.

Meniu iPhone 5


Posturi similare: