Anne Hathaway și idolul ei, Meryl Streep, își reunesc forțele pentru o cauză nobilă
Anne Hathaway

În urma costisitoarelor lucrări de renovare a căror sumă s-a ridicat la aproape 40 de milioane de dolari, istoricul Public Theater din New York beneficiază de ajutor financiar din partea celor mai cunoscute vedete din State, ce și-au început cariera aici.

 

Meryl Streep, care a jucat primele roluri aici în anii ’70, a anunțat la o recepție că va dona 1 milion de dolari Teatrului Public. Câștigătoare a trei premii Oscar, Meryl avea circa 20 de ani când a interpretat primul său rol pe scena Public Theater din Central Park, într-o piesă de Shakespeare. Actrița a mulțumit fondatorului teatrului, Joseph Papp, numindu-l prieten și mentor, și regizorului și scenaristului Nora Ephron, care a trecut în neființă anul acesta în iunie, după o lungă luptă cu o boală care nu iartă: leucemia.

 

Donația lui Meryl Streep urmează unui anunț făcut înainte cu șapte zile, potrivit căruia Anne Hathaway, nominalizată la Oscar, va dedica o seară întreagă, în scop caritabil, instituției de cultură. Evenimentul va avea loc pe 24 octombrie, la Joe’s Pub, New York. Hathaway, mult apreciată pentru rolul său Viola din producția „Twelfth Night”, va interpreta melodii din musicalul „Cabaret” – o șansă perfectă pentru artistă de a-și etala talentele vocale cu două luni înainte de premiera filmului „Les Misérables”, în care interpretează rolul Fantinei.

 

Biletele pentru spectacol costă între 100 și 300 de dolari, iar suma adunată va revitaliza teatrul recent renovat, lucrările întinzându-se pe o perioadă de trei ani. Teatrul Public s-a redeschis oficial în urmă cu câteva zile în cadrul unei ceremonii la care au luat parte primarul Bloomberg și câțiva dintre foștii actori ai instituției, ca Vanesa Redgrave, Mandy Patinkin și Liev Schreiber. Lucrările de renovare au inclus un facelift al unei clădiri vechi de 158 de ani, Astor Library Building, a cărei fațadă a fost complet restaurată. Apoi, a fost înlocuită sticla vitraliilor verandei din granit, au fost lărgite culoarele și rampele de acces pentru persoanele cu dizabilități. Holul și intrarea au suferit la rândul lor câteva modificări, cu casa de bilete plasată acum central și mărirea unităților sanitare. Teatrul beneficiază acum și de o sală de recepție de aproape 190 metri pătrați, numită Library, cu 84 de locuri.

Public Theater - New York

The Public este unul dintre cele mai influente teatre din afara Broadway-ului, renumele datorându-i-se în totalitate lui Joseph Papp, decedat în 1991, un impresar a cărui mamă a fost actriță, Eulalie Spence, adeseori impulsiv și nesăbuit, care și-a trăit viața în ideea că teatrul trebuie să se adreseze oamenilor. Astfel, în 1950, a început să monteze piese de teatru de Shakespeare în Central Park, cu participare gratuită, tradiție vie și în zilele noastre.

 

Lucrările de renovare care tocmai s-au încheiat au fost primele lucrări de acest gen din istoria Teatrului Public.


Posturi similare: