Samsung va lansa Galaxy S4 la începutul lui 2013
Samsung Galaxy S4 va avea un ecran mai mare

Încă nu s-au aplanat discuțiile sonore ale specialiștilor pe seama lui Galaxy S3, când s-a lansat zvonul că are un succesor, Galaxy S4, a cărui lansare a fost stabilită pentru februarie 2013. Smartphone-ul din generația următoare va fi prezentat public la o expoziție de tehnologie ce în iarna aceasta se va derula în Europa. Informațiile au fost obținute de jurnaliștii de la Korea Times de la oficialități ale Samsung și de la furnizori locali de piese. Zvonurile despre viitoarea lansare au apărut la numai câteva zile după ce Apple a lansat iPhone 5.

 

„Samsung este pregătită să lanseze următorul smartphone Galaxy – Galaxy S4 – la începutul anului viitor la Mobile World Congress (MWC), în orașul spaniol Barcelona”, a afirmat pentru publicația coreeană un oficial al Samsung, care a dorit să își păstreze anonimatul. În aceste condiții, Galaxy S4 va ajunge în magazinele din întreaga lume prin martie.

 

Acest mobil nou va fi, se pare, cel mai puternic aparat al Samsung, cu îmbunătățiri aduse atât componentelor hardware, cât și ale softului, ce va permite producătorului coreean să se mențină în topul pieței mondiale de profil. Galaxy S4 va apare pe piață la mai puțin de un an de la lansarea popularului Galaxy S3, ce a avut loc în mai a.c. În numai circa 3 luni de la lansarea lui S3 s-au vândut 20 de milioane de unități. Până la sfârșitul lui 2012, Galaxy S3 va atinge pragul de 30 de milioane.

 

Deși se cunosc destul de puține aspecte ale configurației noului smartphone, se pare că acesta va folosi un handset LTE networks, procesor Exynos și cip quad-core, un competitor pe măsura lui Apple iPhone 5. Însă Apple pierde teren: după cum era de așteptat „Samsung îi va cere lui Apple să plătească mai mult pentru utilizarea procesoarelor sale folosite la aplicațiile mobile produse la fabrica din Austin, Texas”, declara un oficial pentru aceeași publicație. „Lansarea lui S4 va însemna lărgirea pieței de profil pentru Samsung, care va fi singura firmă ce va putea garanta livrări în timp util, garantând în același timp prețuri mai bune pentru unitățile sale mobile”, a mai spus sursa. Adică, război total!

 

Samsung Galaxy S4, lansare în februarie 2013

Aparatele Samsung sunt recunoscute pentru ecranele lor de dimensiuni mari, iar Galaxy S4 va avea un display și mai generos. Se pare că succesorul lui S3 va deține un ecran OLED de 5 inch, cu 0,2 inch mai mare decât al actualei generații. Totuși, Samsung încă mai trebuie să facă public dacă va lansa cu S4 tehnologia ecranului flexibil, aspect pe care sursele publicației au refuzat să le comenteze pentru Korea Times.

 

Fiindcă au rămas numai cinci luni până la prezentarea lui S4, toată lumea se întreabă ce noutăți va încorpora noul smartphone Samsung. Însă toată lumea speră că îmbunătățirile acestea vor acoperi deficiențele actualei generații: durata scurtă de viață a bateriei, de exemplu, sau rateurile microfonului etc. Când s-a ridicat problema noutăților, sursele au amuțit, afirmând următoarele: „Samsung dorește să lanseze odată la an un model nou și Galaxy S4 va fi primul care se va integra în această strategie. S4 va avea câteva modificări de exterior, dar își va păstra forma dreptunghiulară atât de populară, cu colțuri rotunjute”.

Samsung Galaxy S4 - variante de culori


Posturi similare: