Chopard a conceput un inel în formă de măr pentru Festivalul de la Cannes
Chopard - inelul în formă de măr, ultimele finisaje

Renumitul producător elvețian de ceasuri și bijuterii de lux, și organizatorii Festivalului Internațional de Film de la Cannes cooperează de 15 ani la rând. Din 1998 încoace, diamantele Chopard au dominat covorul roșu de la Cannes, ca și la ediția din anul acesta, când bijutierul din cantoane a creat pentru evenimentul internaționl nu mai puțin de 65 de juvaeruri colorate și strălucitoare, Colecția Red Carpet 2012. Peste 70.000 de pietre prețioase au fost montate manual pe piesele din colecție, concepută de Caroline Scheufele, co-președinte și director artistic al Chopard.

 

Cea mai interesantă piesă din colecție, care a văzut lumina zilei din ateliere de creație Chopard Heute Joaillerie, este un inel din diamante cu aspectul, forma și culoarea merelor Granny Smith, un soi de proveniență australiană. Inelul este ornamentat cu pietre prețioase de un verde intens de proveniență din Tanzania, iar punctele de culoare închisă specifice soiului de mere au fost redate cu ajutorul unor diamante maro, frunzele fiind decorate cu aceleași pietre tanzaniene.

 

Întregul proces de creație al extraordinarei bijuterii a luat maiștrilor artizani ai Chopard peste 250 de ore de muncă, care au montat manual în aur alb de 56,45 grame 773 pietre verzi tanzaniene cu greutatea totală de 55,47 carate și 238 de diamante maro de 1,704 carate.

 

Senzația coleției Red Carpet Colletion 2012


Posturi similare: