Wallace Chan a debutat la expoziția „Biennale des Antiquaires”

Designerul de origine din Hong Kong s-a prezentat la cea de-a 26 ediție a expoziției „Biennale des Antiquaires” din Paris cu cele mai rafinate bijuterii ale sale. Colecția sa, numită „Calea spre iluminare – Artă & Zen”, este în mare măsură inspirată de natură și este reprezentată de giuvaeruri create cu rafinament, de la coliere la broșe.

 

Wallace Chan - broșa albastră în formă de fluture

Printre piesele din colecție se găsesc o broșă ce imaginează un dragon auriu și alta în formă de fluture, de o culoare intensă, ce are în centru o piatră prețioasă numită tanzanit, de 16,17 carate, broșa fiind ornată și cu un safir de Kașmir, lapis lazuli, pietre de jad, diamante și safire.

 

Este pentru prima oară în istoria expoziției când un artist de origine asiatică este invitat să expună alături de artiști cu renume mondial, precum Chaumet și Van Cleef & Arpels. Chan este foarte cunoscut în Asia unde și-a format o clientelă fidelă în rândurile elitelor și vedetelor, printre care și Lynn Hsieh. În 2003, designerul a primit sarcina din partea unui producător elvețian de ceasuri de lux – Corum – de a-i concepe un model în ediție limitată: Corum Buckingham Vision, un ceas de mână cu jad de 18 carate, ce a fost vândut prin licitație de Casa de Licitații „Christie’s” din Hong Kong.

Wallace Chan - broșa în formă de dragon

De asemenea, în 2010, Chan a fost primul bijutier contemporan ce a fost invitat să susțină o expoziție solo în Muzeul Capital din Beijing.

 

Prima ediție a expoziției „Biennale des Antiquaires” a avut loc în 1962. De-a lungul anilor a căpătat renumele de cea mai prestigioasă expoziție de obiecte antice din lume. Bijutierii cei mai prestigioși din întreaga lume se folosesc adeseori de eveniment pentru a-și expune cele mai valoroase colecții. Renumitul designer Karl Lagerfeld a creat standurile de expunere, le-a decorat și le-a iluminat corespunzător. Evenimentul a început pe 14 septembrie și a durat 10 zile.


Posturi similare: