Cele mai bune destinații de vacanță pentru toamna 2012
Rute turistice - design web

Unora dintre noi ne place toamna. Alții fug de soarele prea fierbinte al verii, iar alții nu au timp de vacanțe. Indiferent care ar fi motivul pentru care veți merge toamna aceasta în vacanță, în rândurile de mai jos veți găsi trei destinații care sunt cu adevărat atrăgătoare numai toamna.

 

 

 

 

 

White Mountains, New Hampshire – USA

Priveliște din Munții Albi, New Hampshire, SUA

New England, mai mult decât oricare alt colț din SUA, este un ținut mirific abia toamna, când paleta coloristică se diversifică cu albul sidefiu al frunzelor specific turnurilor bisericilor, înainte de a fi adunate în grămezi în jurul locuințelor în stil colonial și a tarabelor de pe marginea drumurilor cu mere apetisante și dovleci îndesați.

Călătoria pe White Mountains Trail, o rută de 100 de mile ce străbate tot acest ținut muntos spectaculos îmbogățit de priveliști minunate, poduri acoperite, locuri istorice, localități pitorești și oameni prietenoși, este fără îndoială alegerea ideală: vă va oferi un tur complet printre dealurile împădurite și numeroase atracții populare.

De asemenea, vă va oferi șansa să priviți New England de sus, din vârful Muntelui Washington, cel mai înalt din nord-estul SUA cu altitudinea de 1.917 metri. De la scrierile lui Nathaniel Hawthorne (1804 – 1864) până la picturile lui Thomas Cole (1801 – 1848), White Mountains au capturat imaginația multor generații de artiști. Ceea ce au admirat ei atunci a rămas în mare parte neschimbat până în zilele noastre.

La Hotelul „Montain ViewGrand Resort & Spa cazarea începe de la 129 dolari pe noapte.

 

Podgoriile terasate „Lavaux”, Elveția

Podgoriile terasate „Lavaux” - Elveția

Dacă vă veți opri oriunde între Chateau de Chillon și suburbiile din estul localității Lausanne ca să aruncați o privire fugară în oglinda Lacului „Geneva” veți vedea petice etajate de vii înghesuite ordonat pe culmile însorite ale dealurilor din vecinătate.

Podgoriile terasate „Lavaux”, patrimoniu mondial ce acoperă 30 de kilometri din malul de nord a Lacului „Geneva”, sunt folosite de pe vremea romanilor, terasele așa cum se pot vedea azi datând din secolul al 11-lea, când mănăstirile benedictine și cisterciene au controlat zona.

În fiecare toamnă, turiștii sosesc la Lavaux pentru a se plimba printre podgorii și degusta soiurile de vin pe toată ruta, numită Grand Traversée: o cărare de nouă ore ce traversează satele medievale și podgoriile. Un tren pentru turiști îi culege pe toți aceia care iubesc mai mult băutura decât plimbatul în aer liber. În oricare dintre situații, priveliștile panoramice și vinurile tari îi vor încânta și pe cei mai obosiți călători.

Cazarea pe noapte la Hotelul „Grand Suisse Majestic” începe de la 175 de dolari.

 

Darjeeling, India

Darjeeling, India - plantație de ceai

Dacă acest cuvânt vă amintește de renumitele soiuri de ceai și de trenulețele-jucării, trebuie să vă spun că, pentru nativii indieni Darjeeling reprezintă un loc refugiu situat pe înălțimile Munților „Himalaya”. Sigur, ceaiul este faimos în lumea întreagă și puteți intra în localități la bordul unui tren miniatural (făcut faimos de Wes Anderson, în 2007, în filmul intitulat „The Darjeeling Limited”), dar imediat ce veți ajunge la destinație veți căuta din priviri Everestul. Problema majoră este că Darjeeling e situat la altitudinea de 2.258 metri deasupra mării și norii ascund de multe ori peisajul ce înconjoară cel mai înalt vârf muntos din lume, din Nepal.

Totuși, o călătorie la Darjeeling între septembrie și decembrie vă poate oferi șansa de a viziona panorama, ce-ți taie respirația, asupra unui Everest necamuflat de nori, în timp ce răsăriturile aurii de soare vă vor arunca în brațele unei melancolii fără margini, dezvăluindu-vă și o altă latură impresionantă a locurilor.

O noapte la Hotelul „Mayfair Darjeeling” începe de la 179 dolari.


Posturi similare: