Dincolo de Jocurile Olimpice: să explorăm atracţiile Londrei mai puţin cunoscute
Docurile St. Katherine și Tower Bridge

Dacă aţi călătorit la Londra în scopuri turistice, cu siguranţă aţi înşirat ca pe aţă Parlamentul, Tower Bridge, Buckingham Palace, cu ale lui gărzi de piatră, şi aţi hrănit porumbei în Trafalgar Square. Probabil, aţi vizitat şi alte atracţii turistice renumite, ca British Museum, unde aţi stat ore întregi captaţi de fantasmele trecutului, sau ca Muzeul „Victoria & Albert”, cel mai mare muzeu de artă şi design din lume, şi aţi revenit cu picioarele pe pământ la Galeria de Artă „Tate Modern”. Ieşirile acestea, pentru a vizita capitala Angliei din centrul istoric înspre zonele limitrofe, v-au costat cam 37 de lire sterline, dar lista personală must-see este completă.

 

 

Minunat! Însă, mai există o listă cu atracţii turistice ce merită vizitate, fără ca acestea să fie incluse în circuitele agenţiilor de turism sau ale turoperatorilor.

Little Venice

Mica Veneţia – Little Venice

Când poetul Robert Browning a catalogat în secolul al 19-lea o porţiune din Londra veche ca fiind Mica Veneţie, el s-a referit la intersecţia canalului Paddington Arm of the Grand Union cu canalul Regents. Această denumire s-a extins până în zilele noastre asupra întregii zone situate la sud de Maida Vale. Această zonă liniştită a Londrei este locul de refugiu perfect pentru o plimbare matinală revigorantă sau pentru o masă lejeră înainte de apusul soarelui, datorită pitorescului canalelor populate de navele ce călătoresc către ecluza din Camden.

Chiswick House & Gardens

Chiswick House & Gardens

Această grădină britanică autentică este locul de naştere al English Landscape Movement şi sursa de inspiraţie a nenumărate alte grădini din toată lumea. În centrul său se găseşte o magnifică vilă în stil neo-palladian specific începutului de secol 18. Imobilul a fost ridicat de către Earl of Burlington al III-lea, în anul 1729, pentru a-şi expune propria sa colecţie de artă. Clădirea şi parcul au fost restaurate în 2010, proiectul fiind evaluat la 12,1 milioane de lire sterline, însă a primit rapid renumele de cel mai ambiţios proiect de regenerare a unei grădini. A fost completată cu o cafenea, teren de joacă şi kilometri întregi de cărări şerpuitoare.

Docurile St.Katherine

 

Docurile St. Katherinet

Este unul dintre cel mai bine păstrate secrete ale Londrei și este înconjurat din toate părțile de alei pietonale în drum spre Turnul Londrei. Docurile din portul capitalei sunt construite într-o zonă cu o istorie dramatică de peste 1.000 de ani și în zilele noastre peisajul este completat de restaurante orientate spre rîu, magazine și cafenele. O oază de iahturi de lux stau în umbra Tower Bridge așteptându-și calm proprietarii, localnicii și chiar turiștii.

 

Temple Church

Temple Church

Veți recunoaște această biserică construită în secolul al 12-lea de cavalerii templieri din celebra nuvelă a lui Dan Brown și ecranizarea cu același nume, „Codul lui Da Vinci”. Fiind una dintre cele mai vechi și mai sfinte comori ale Angliei, biserica imită în arhitectură Biserica ”Sfântului Mormânt”, cunoscută și ca Biserica „Sfintei Învieri”, din Ierusalim și este interesantă din cauza navei rotunde cavourilor.

Grays Antiques Market

Piața de antichități „Grays”  – Grays Antiques Market

Specializată în tot ce înseamnă obiecte de artă vechi, de la piese din bachelită până la cele de artă Mughal, Piața de Antichități „Grays” este epicentrul comerțului de artă londonez. Chiar dacă nu aveți intenția să achiziționați vreo comoară din Africa, să zicem, o plimbare pentru admirarea obiectelor din vitrină, sau window-shoping, cum este cunoscut la ei, va fi întotdeauna o experiență fascinantă.

Galeria fe Artă „Dulwich”

Galeria de Pictură „Dulwich”

Acest imobil a fost prima galerie de artă din Anglia construită pentru public și a fost ridicată de către arhitectul regal Sir John Soane în 1817. Este adesea trecută cu vederea în favoarea imobilelor mai populare din Londra cu aceeași destinație, cum sunt Galeria Națională, Tate și V&A. În afara unei excelente colecții de circa 300 de picturi realizate în secolele 17 și 18, printre care Rembrandt, Rubens și Van Dyck, aici se mai organizează o serie de expoziții internaționale selecte pe tot parcursul anului.

Highgate Cemetery

Cimitirul Highgate

Un cimitir se găsește cu greu în lista de vizitat al oricărui turist, dar cimitirul Highgate din Londra este mai degrabă o grădină dramatică superdecorată. Mai mult decât oricare cimitir din Anglia, reflectă perfect viziunea asupra morții din epoca victoriană când cimitirele au devenit luxoase, decorative, adevărate „orașe ale morților”. În labirintul de morminte veți descoperi numeroase locuri de veci în care se odihnesc celebrități din diferite epoci, însă majoritatea turiștilor care trec pe aici doresc să vadă mormântul lui Karl Marx.


Posturi similare:

  • Nici un post similar!