Chandon a lansat Vinul Spumos „Olympic”

Vinăria californiană Chandon a lansat cu prilejul Jocurilor Olimpice o ediție limitată de vin spumos prezentată în culori patriotice, sticla fiind decorată cu cercuri roșii, albe și albastre. Vinul spumant din ediția limitată „Brut Classic” a fost preparat din souri de vin precum Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier, într-un amestec care mai conține și vinuri din recolta de anul trecut în proporție de 10 – 20%.

Vinul Spumos „Olympic” - marca Chandon

 

Vinul trece prin a doua fermentație chiar în sticla în care este ambalat, pentru a i se adauga la paleta de arome și cea de citrice, îmbrăcată în note de migdale și caramel. Revista „Wine Spectator” a oferit vinului Brut Classic calificative foarte bune, descriindu-l ca având arome înviorătoare și vioaie de mere verzi, scorțișoară și vanilie, în timp ce o altă publicație de specialitate – „Wine Enthusiast” – l-a caracterizat ca fiind plăcut la gust, relativ accesibil tuturor, bun pentru consum zilnic și, totuși, cu ținută elegantă.

 

 

Vă înșelați dacă credeți că aceasta este singura companie care dedică produsele sale Jocurilor Olimpice. De exemplu, în Franța, Pierre Hermé et Fauchon, un renumit producător de paste făinoase, a lansat o ediție limitată de prăjituri ambalate pentru Olimpiadă, iar Coca-Cola UK a pregătit o ediție limitată în sticle din aur, ornamentată cu steagul Marii Britanii, care se pot achiziționa exclusiv în lanțul de magazine Selfridge.


Posturi similare: