Fosta proprietate a lui Merv Griffin valorează de 9,5 milioane dolari

Dormitor al vilei La Quinta

„La Quinta” – casa din deșertul californian ce a aparținut lui Merv Griffin, actor, muzician, realizator TV și mogul media, a fost scoasă la vânzare la prețul de 9,5 milioane de dolari. Proprietatea extravagantă este ideală pentru cei interesați de cai, fiindcă se pare că este moșie din Valea Coachella care are pistă de curse ecvestre.

 

Situată în apropierea a câtorva pașuni de dimensiuni reduse și munții Santa Rosa, proprietatea are aproape 16 hectare de teren, iar spațiul util de locuit al imobilului depășește 1.850 metri pătrați, incluzând aici cei peste 464 mp ai casei principale cu cele 14 dormitoare și 12 băi ale sale. Alături imobilului se găsesc o piscină, trei dormitoare cu un pat și două dormitoare cu trei paturi, destinate oaspeților.

 

La cele două capete ale grajdului cu 16 staule se mai găsesc două apartamente și alte trei dormitoare cu un pat destinate angajaților, ca și pista de curse și o lagună ce se întinde pe un hectar.

 

La Quinta

Griffin a construit ferma „La Quinta” la începutul anilor 1980, ca să crească aici cai de rasă arabă și ca să aibe un loc de refugiu și relaxare pentrul el și familia sa. Imobilul a fost decorat de către Waldo Fernandez, un decorator din Los Angeles, în stil modern dar cu elemente decorative marocane. Fiecare cameră este iluminată cu ajutorul unor vitralii și candelabre marocane, iar dușurile și chiuvetele sunt ornate cu mozaicuri din ceramică.

 

Moșia lui Merv Griffin

Luxul se găsește la tot pasul. Patru palmieri veritabili de cel puțin 6 metri înălțime și o cupolă retractabilă desăvârșesc camera de zi, de aproape 112 metri pătrați. În locul unui covor pe toată lungimea camerei, o carpetă acoperă aproape tot parchetul, de la perete la perete. În contrast cu camera de zi, biroul lui Griffin este amenajat ca la carte, cu bibliotecă și fotografii ale sale și personalități americane, ca Richard Nixon, Muhammad Ali, Clint Eastwood și Lucille Ball. Pe una dintre etajere mai există și acum o căsuță supradimensionată de Monopoly și inscripționată pe o parte cu „Merv”. O altă căsuță de dimensiuni mai reduse, de culoare verde, se află lângă ea, inscripționată cu „Don”, subtilă amintire a celor doi foști proprietari ai feudei: Griffin și Donald Trump.

 

Merv Griffin a decedat de o afecțiune de prostată în 2007. Paradisul său din deșert a fost scos la vânzare și în martie la prețul de 14,5 milioane de dolari. Prețul actual de vânzare, de 9,5 milioane, a fost stabilit la începutul lunii trecute. În vecini, moșia lui Gerald și Betty Ford, „Rancho Mirage”, a fost cumpărată în martie pentru aproape 1,7 milioane de dolari.

La Quinta - camera de zi cu cei patru palmieri


Posturi similare: