Yves Saint Laurent îşi schimbă numele
Sigla YSL

Prima mare măsură a lui Hedi Slimane, noul director creativ al Yves Saint Laurent, va fi de a schimba numele brandului în Saint Laurent Paris. Fondată în 1962 de artistul Yves Saint Laurent şi partenerul său Pierre Bergé, compania trece printr-o perioadă de rebranding, de înnoire, ce face parte din campania de relansare şi întărire a renumelui casei de modă.

 

Noua imagine a companiei va fi lansată în următoarele luni, cel mai probabil va coincide cu lansarea pe piaţă a colecţiei de primăvară 2013 creată sub îndrumarea lui Slimane. Totuşi, este de aşteptat ca sigla YSL, una dintre cele mai reprezentative simboluri ale modei de lux franceze, va rămâne neschimbat.

 

Surse din interiorul companiei au declarat revistei de modă WWD că speră ca schimbarea numelui să propulseze casa de modă într-o eră nouă, chiar dacă va provoca câteva ridicări din sprânceană. Alte case de modă cu renume internaţional, ca Prada, Versace şi Chanel, s-au afirmat cu o denumire simplistă.

 

Când Slimane a fost numit director creativ la Saint Laurent, a explicat într-un interviu că i-a fost acordată „toată responsabilitatea de crearea a imaginii brandului şi a tuturor colecţiilor sale”. Până recent, a stat departe de presă, fiind ocupat cu pregătirea colecţiei de primăvară 2013 de îmbrăcăminte masculină şi croaziera cu modelele casei de modă.

Yves Saint Laurent - fondatorul casei de modă YSL


Posturi similare: