Aston Martin: noul vârf de gamă

Aston Martin a revenit la denumirea Vanquish: producătorul britanic a prezentat urmaşul vârfului de gamă DBS cu numele predecesorului său, iniţial produs între 2001 şi 2007. Construcţia a rămas apropiată de DBS, dar conform companiei, rigiditatea torsională a platformei a fost îmbunătăţită cu 25 de procente, masa proprie fiind redusă cu 55 kg la 1739 kg prin utilizarea mai semnificativă a materialelor ca fibra de carbon sau aluminiul. Noul Vanquish are aceeaşi lungime de 4,72 metri, ca şi DBS, dar noul model a devenit mai lat cu 5 mm şi mai înalt cu 14 mm – toate acestea au ca rezultat o cabină mai încăpătoare, respectiv un portbagaj de 368 litri.

 

Repartizarea maselor între cele două axe este perfectă, de 50/50, manevrabilitatea este îmbunătăţită şi prin poziţionarea mai joasă a motorului V12 montat frontal, care pune în mişcare roţile din spate cu ajutorul unei cutii automate în 6 trepte Touchtronic 2. Propulsorul natural aspirat de 5,9 litri a fost revizuit, astfel dezvoltă o putere maximă de 573 CP la 6750 rpm şi cuplu maxim de 620 Nm, disponibil la 5500 rpm. Astfel noua serie Aston Martin Vanquish accelerează în 4,1 secunde de la 0 la 100 km/oră, viteza maximă fiind de 305 km/oră. Supercar-ul vine echipat cu un nou set de jante din aliaj uşor de 20 inci, îmbrăcate cu pneuri de înaltă performanţă Pirelli P-Zero de noua generaţie, create în special pentru acest model.

 

Sistemul de frânare constă în unitatea Brembo Carbon Ceramic Matrix (CCM) de a treia generaţie, cu discuri de 398 mm în faţă şi de 360 mm în spate. Suspensia inteligentă Adaptive Damping System (ADS) permite trei moduri de funcţionare – Normal, Sport şi Track (pentru utilizare pe pistă), noul Vanquish fiind echipat şi cu sistem dinamic de control al stabilităţii sau control activ al cuplului.

 

 


Posturi similare: