Lurssen va lansa la apă cel mai mare iaht de lux din lume: Azzam

Compania navală germană Lurssen, cu sediul în Bremen-Vegesac, a început lucrările la ceea ce se dorește a fi după finalizare cel mai mare iaht din lume.  La numai câteva zile după ce a lansat la apă iahtul Topaz, cu lungimea de 147 de metri, situat pe locul patru în topul celor mai mari iahturi din lume, Lurssen a inițiat Proiectul Azzam. Iahtul este acum în construcție la docul de iahturi al companiei. Superiahtul Azzam va avea aproximativ 180 metri lungime, adică echivalentul a două terenuri de fotbal.

Azzam - cel mai mare iaht din lume

Azzam va înlocui megaiahtului Eclipse, care are lungimea de 162,5 metri, fabricat de compania Blohm + Voss în postura de cel mai mare iaht de lux din lume. Totodată, Azzam va fi și cel mai mare iaht de lux din flota Lurssen.

 

 

Compania nu a dat deocamdată informații detaliate despre noul iaht, dar potrivit fotografiilor realizate, sistemul de propulsie al iahtului va fi unul foarte-foarte puternic, lucru dovedit de altfel și de cele patru coșuri de evacuare. Aceleași imagini au arătat că iahtul are în structura sa în câteva secțiuni elemente din aluminiu.

 

 

Fiindcă nu este cunoscut viitorul proprietar al iahtului, s-au făcut câteva speculații cu privire la identitatea sa. Astfel, luând în considerare numele vasului, „Azzam”, care în limba arabă însemnă „determinat”, și că un vas Volvo 70 cu același nume concurează în aceste zile la competiția Volvo Ocean Race din Abu Dhabi, speculanții au ajuns la concluzia că proprietarul trebuie să fie din Dubai.

 

 

Iahtul Azzam la Volvo Open Race din Abu Dhabi

 

Dacă totuși nu se adeveresc aceste preziceri, oricum speculanții vor rămâne cu satisfacția că măcar au ghicit corect numele iahtului. Și oricum, ca să construiești un iaht atât de mare este nevoie de „determinare” cu căruța!

 

Aceste imagini ale iahtului Azzam au fost filmate pe 24 mai a.c.


Posturi similare: