Cinci produse de lux care marchează jubileul reginei

Jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii – împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron – este sărbătorit cu stil de numeroase manufacturi de produse de lux, care au lansat câteva ediţii speciale aniversare.

 

Parfum Royal Arms Diamond Edition

 

Una dintre cele mai vechi parfumerii din Londra, Floris a creat produsul numit “Royal Arms” în aprilie 1926 pentru a celebra naşterea Elisabetei, prima nepoată a regelui  George al V-lea. După aproape 86 de ani, cu ocazia jubileului de diamant al reginei, Floris a lansat o nouă adaptare a reţetei originale, îmbuteliate în sticle de cristal clasice din colecţia casei Floris, ornamentate cu un diamant alb Fairtrade de 50 de carate. Preţul unei sticle de 60 ml parfum pur este de 15 000 de lire sterline şi este disponibilă exclusiv în magazinul Floris de pe Jermyn Street.

 

 

Pandantiv Garrard Diamond Jubilee

 

Bijutierul regal marchează ocazia specială prin crearea unui pandantiv în formă de coroană, care se remarcă printr-un design spectaculos şi sofisticat. Garrard lansează 12 versiuni a pandantivului, fiecare cu o combinaţie unică a materialelor, printre altele bijutierul folosind aur alb, galben sau roz de 18 carate, respectiv perlă, safir sau topaz.

 

 

Ceas Jaeger LeCoultre Grande Reverso Ultra Thin

 

Naturalmente şi ceasornicarul ceremoniilor legate de jubileul de diamant, Jaeger LeCoultre sărbătoreşte împlinirea a 60 de ani de domnie a reginei. Compania elveţiană a lansat într-o ediţie limitată o reeditare a modelului Reverso prezent în istoria Coroanei Regale Britanice începând cu Regele Edward al VIII-lea. Ediţia specială Grande Reverso Ultra Thin vine personalizat cu un mesaj comemorativ şi este disponibil în doar 6 exemplare, atât în versiunea pentru bărbaţi cât şi în cea pentru femei.

 

 

Pantofi Union Jack de la Aruna Seth

 

Pentru a marca jubileul de diamant, designer-ul britanic Aruna Seth a lansat o ediţie limitată de pantofi cu tocuri, disponibili în Harrods. Fiecare dintre cele 10 perechi vin ornamentate cu 3000 de cristale Swarovski şi sunt oferite la vânzare la un preţ de 3000 de lire sterline. Realizarea fiecărei perechi durează 10-12 săptămâni, cristalele fiind plasate manual de artizani din Italia de Nord. La jumătate de preţ, Aruna Seth oferă şi o versiune mai puţin strălucitoare.

 

 

Whisky John Walker & Sons Diamond Jubilee

 

Unul dintre cei mai cunoscuţi producători de whisky scoţian, John Walker & Sons. Compania a lansat o ediţie specială numită Diamond Jubilee, un blend de whisky-uri distilate în 6 februarie 1952, ziua când ea a urcat pe tron. Whisky-ul a fost îmbuteliat în recipiente de cristal Baccarat, la distileria Royal Lochnagar, de lângă domeniul reginei din Balmoral.

 Posturi similare: