Leica serie-0 este cel mai scump aparat foto vândut din toate timpurile

Cel mai scump aparat de fotografiat din lume - Leica seria 0

Când ești extraordinar de bogat și pasionat de fotografie, echipamentul nu are cu adevărat atât de mare importanță pe cât raritatea și unicitatea aparaturii. În Viena (Austria) a avut loc zilele trecute o licitație pentru tehnică fotografică, WestLicht Photographica, iar aparatul de fotografiat din imagine, o Leica seria-0, cu numărul de serie 116 inscripționat pe carcasă, a fost vândut cu 2.160.000 euro. Uimitor, nu?

Astfel, a bătut recordul de vânzare al altei camere foto deținut un an tot de o Leica serie-0, cu numărul de serie 106, a cărei preț de vânzare a fost de 1,3 milioane euro. Fabricate în 1923, aparatele foto Leica serie-0 au fost foarte populare la vremea respectivă.

 

Alte obiecte interesante scoase la licitație a fost unul din cele două aparate foto Leica M3 placate cu aur, existente în întreaga lume, a cărui valoare de achiziție s-a ridicat la 360.000 de euro. O altă atracție a sesiunii din Viena au fost lentilele Elcan 1/90mm + KE-7A (186), foarte rare, din care s-a fabricat o ediție limitată de numai 10 bucăți pentru US Navy. Singurul exemplar scos acum la vânzare a fost vândut cu 228.000 euro.

 

Leica M3, placat cu aur

Organizatorii au anunțat că s-au vândut 95% dintre aparatele scoase la vânzare și că suma strânsă în urma licitației depășește 5,3 milioane euro.

 

Lentila Elcan


Posturi similare: