Ceasul de mână a regelui rock’n’roll va fi vândut prin licitație
Ceasul Omega a lui Elvis, cu cadran negru și calendar

Casa de licitații Antiquorum Auctioneers va scoate la vânzare un set de 269 de ceasuri rare la sesiunea programată pe 12 iunie, în New York. Printre modele programate pentru licitație sunt câteva piese excepționale, ca ceasurile Patek Philippe și Jaeger-LeCoultre, dar și un Omega Constellation deținut de legenda rock’n’roll, Elvis Presley.

 

Omega Constellation, ceasul lui Elvis, cu cadran negru și calendar, a fost fabricat în 1960. Este automatic, are secundar, este rezistent la apă, carcasa este din oțel inoxidabil placat cu aur roz. Exemplarul este însoțit de o scrisoare de atestare semnată de Charlie Hodge, prietenul de-o viață al lui Elvis. Valoarea ceasului este estimată la 10-20.000 de dolari.

 

 

 

Atracția sesiunii va fi un model Patek Philippe placat cu aur galben. Fabricat în 2001, ceasul sport cu aur de 28 carate, model foarte rar, are cronometru de 60 de secunde, calendar și indică fazele lunii. Este estimat la 450-650.000 de dolari.

 

Ceasul Patek Philippe din aur galben

De asemenea, va mai fi scos la licitație și un ceas Piaget Galaxy din aur alb și înscrustat cu diamante. Fabricat în 2002, modelul rarisim are brățara din aur alb și ornamentată cu aur de 18 carate, iar pe carcasă și brățară sunt încrustate 456 diamante dreptunghiulare, de circa 52 carate, iar pe ecran există 42 de diamante dreptunghiulare, de 6,2 carate. Această minunăție este evaluată la 120-180.000 de dolari.

Piaget Galaxy

 

Un set de excepție scos la licitație la 12 iunie aparține creatorilor de modă de lux Ulysse Nardin, ce va fi reprezentată de trei modele de ceas din platină, toate având design inspirat de cosmos, stele și galaxii. Setul a fost lansat în ediție limitată de 100 de exmplare, primul ieșind pe piață în 2004. Cele trei unități au primit numele unor mari astrologi.

 

Unul dintre ele este modelul Astrolabium  Galileo Galilei, automatic, rezistent la apă, un ceas de mână din platină; Planetarium Copernicus este tot un ceas de mână automatic, care este rezistent la apă, indică ciclul planetar, zilele, lunile, semnele zodiacale și fazele lunii; din set mai face parte și modelul Tellurium Johannes Kepler, tot un model automatic, rezistent la apă până la 30 metri adâncime, cu carcasă din platină, indică fazele lunii, semnele zodiacale, eclipsele de lună și de soare, iar ecranul este inscripționat cu o vedere a Pământului așa cum se poate vedea din spațiu de-asupra Polului Nord. Valoarea setului este estimată la 80-120.000 de dolari.

 

Setul Ulysse Nardin, ediție limitată, de excepție


Posturi similare: