Aston Martin celebrează Anul Dragonului

Aston Martin Dragon 88 - scaune tapiţate în piele

Cei mai prestigioşi producători de automobile din vest îşi exprimă admiraţia pentru piaţa chineză de automobile prin lansarea unor modele în ediţie limitată ce au un singur lucru comun: dragonii şi ornamentele aurite. Aston Martin nu a rămas în expectativă şi nici imună tendinţei, astfel că producătorul britanic de maşini sport de lux a prezentat o ediţie specială alcătuită din trei modele construite manual la Salonul Internaţional Auto 2012 de la Beijing, seria Dragon 88 Limited Edition. Din această serie fac parte modelele DBS Volante, Virage Coupe şi V8 Vantage S Coupe.

 

Caracteristicile mitice ce le comportă simbolul dragonului sunt scoase în evidenţă prin elemente decorative, precum linii ornamentale din aur de 24 de carate, tetiere împodobite cu dragoni cusuţi cu fir din aur şi decoraţiuni interioare din aur. Modelele vor fi disponibile în trei culori, mai exact în roşu ametist, ce simbolizează bunăstarea, pacea, protecţia şi intuiţia, roşu aprins, ca simbol al focului dragonului, şi auriu champagne, ce semnifică statutul şi prestigiul dragonilor. Bunăstarea şi norocul sunt accentuate de interioarele decorate în purpuriu, negru, încă vreo două nuanţe de roşu şi maro deschis.

 

Măştile, jantele din aliaj şi etrierele sunt cu totul noi şi se produc în exclusivitate pentru această serie, Dragon 88. Nu există modificări de ordin mecanic ori dinamic pentru modelul DBS Volante, de 510 bhp, Virage Coupe, cu capacitatea de 490 bhp, şi nici pentru Vantage S, care rămâne la 430 bhp.

 

Aston Martin, Dragon 88, ediţie specială

Viitorii proprietari ai unei maşini Dragon 88 vor primi manualul de utilizare ornat cu aur, două ECU din sticlă şi o pereche de telefoane personalizate, modelul Bang & Olufsen, decorate cu aripile Aston Martin, ambalate într-un plic de piele. După cum sugerează şi denumirea seriei, numai 88 de unităţi vor fi produse şi destinate în exclusivitate pieţei chineze, la un preţ care încă nu a fost dezvăluit.

Aston Martin Dragon 88 - interior

Investiţiile pentru cea mai mare piaţă de automobile din est sunt mult mai semnificative din partea producătorului britanic, fiindcă în cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansat un supercar, One-77, cu motor V12 de 7,3 litri, dar şi un model cu patru uşi, Q Rapide, cu un design ce este inspirat de creaţiile dinastiei Ming. Modelul Rapide, sport, este colorat în albastrul specific operelor de artă din timpul dinastiei Ming, decoraţii din lemn de nuc la portbagaj şi portiere, piele de culoare gri şi bronz, precum şi scaune brodate cu figuri artistice inspirate de operele de artă ce aparţin dinastiei Ming.


Posturi similare: