Singura motocicletă Ferrari din lume valorează circa 160.000 de dolari
Bordul motocicletei unicat

Singura motocicletă Ferrari din lume, care a fost construită în 1990 în cinstea fondatorului mărcii de automobile sport de lux de origine italiană, Enzo Ferrari, de către inginerul britanic David Kay, a fost scoasă la licitaţie pe 29 aprilie, de Casa de Licitaţii Bonhams. Preţul estimativ a fost stabilit undeva între 120.000 şi 160.000 de dolari.

 

Un colecţionar britanic a fost proprietarul acestei motociclete în ultimii 17 ani, timp în care a fost expusă ca piesă de artă într-o cameră destinată special pentru desenat. Fostul proprietar a decis să vândă prin licitaţie acest Ferrari 900.

 

David Kay a redactat o scrisoare către Piero Ferrari, fiul fondatorului mărcii, în care a cerut permisiunea de a construi o motocicletă sport unicat pe care să figureze sigla Ferrari cu calul cabrat, iar în luna mai 1990, Kay a primit răspunsul pe care şi l-a dorit: aprobarea de a plasa logo-ul pe motoreta lui. A fost finalizată cinci ani mai târziu.

 

Ferrari - motocicleta unicat

Motocicleta, un Ferrari 900, pentru construirea căreia Kay a muncit circa 3.000 de ore, este dotată cu un motor de 900cc, de 105CP, cu o cutie de viteze în cinci trepte, capabilă să ajungă de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde, poate atinge viteza maximă de 265 de km/h.

 

„Designul specific al ţevii de eşapament duble, scoate sunetul unui avion Messerschmitt ce urmăreşte un Spitfire”, susţine David Kay, iar un purtător de cuvânt al Bonhams a afirmat că: „ această motocicletă este în stare perfectă. Această piesă de artă este una dintre motoretele model pe care le avem programate spre vânzare anul acesta. Nu am văzut niciodată de când sunt angajat aici motociclete în condiţii atât de perfecte cum sunt motociletele pe care le vom licita anul acesta”.

Detaliu al motocicletei Ferarri

Numele noului proprietar nu este cunoscut, iar preţul la care a fost adjudecată motoreta nu a fost încă făcut public.


Posturi similare: