James Bond omagiat cu o ediţie specială Omega

În noiembrie se va lansa Skyfall, al 23-lea film din franciza James Bond, dar adepţii stilului unic al agentului secret britanic deja se pot bucura de un ceas elegant şi distinctiv.

 

Pentru a celebra cincizeci de ani de filme cu James Bond, Omega a lansat o actualizare specială a popularului ceas Seamaster Diver 300m James Bond, care a fost purtat de 007 în fiecare aventură de la Goldeneye. James Bond 007 50th Anniversary Collector’s Piece a fost creat în două dimensiuni, de 41 mm şi de 36,25 mm. Carcasele ceasurilor sunt realizate din oţel inoxidabil şi sunt dotate cu inele ceramice, cu scări de scufundare din nitrură de crom mat, cu numărul “50″ în roşu ca un memento că ceasul celebrează o aniversare foarte specială. Fiecare versiune a ceasului este prezentată pe o brăţară din oţel inoxidabil, clasică, periată şi lustruită, cu sistemul patentat Omega “screw-and-pin”.

 

 

Cadranul negru lăcuit prezintă o monogramă 007. Versiunea de 41 mm are 11 indecşi aplicaţi; ceasul de 36.25 mm are zece, cu un index de diamant pe poziţia de ora 7 – o amintire că acest ceas a fost creat pentru a onora istoria filmului agentului 007. Indecşii sunt acoperiţi cu Super-LumiNova albă, cu o emisie în albastru, care permite citirea cu uşurinţă în toate condiţiile de iluminare. Există o fereastră de dată la ora 3. Ambele versiuni dispun de calibrul Omega 2507 cu întoarcere automată, mecanism echipat cu revoluţionarul eşapament co-axial, o componentă care reprezintă o revoluţie în mecanică orologeră de la lansarea lui în 1999.

 

Ceasul este un cronometru certificat. Capacul său de închidere înfiletat este gravat cu un pistol. Există o decoraţie “glonţ” fixată pe rotor, care poate fi vizualizată prin cristalul de safir, prevăzut în interior cu un strat anti-reflexiv. Ceasul are, de asemenea, o lunetă unidirecţională rotativă. O supapă de evacuare a heliului permite atomilor de heliu să iasă în timpul decompresiei, funcţionalitate deosebit de necesară pentru scafandri profesionişti care operează din clopote de scufundare. După cum o sugerează şi numele, ceasul este etanş până la 300 de metri. Versiunea de 41 mm este produsă într-o ediţie limitată de 11.007 piese, iar versiunea de 36.25 mm, într-o ediţie limitată de 3.007 de piese.

 

 


Posturi similare: